Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Concept ρολόι από τη Futaba, με οθόνη 3.5” OLED πάχους 0.22mm που τυλίγεται στον καρπό

Η Futaba παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον concept ρολόι στη CEATEC 2012 της περασμένης εβδομάδας, περισσότερο για να αναδείξει τις δυνατότητες της εύκαμπτης οθόνης OLED παρά για να προτείνει ακόμη ένα έξυπνο ρολόι.

Futuba Concept SmartWatch

Όπως μπορείτε να διακρίνετε και από τις φωτογραφίες της ιστοσελίδας SlashGear, το ρολόι διαθέτει έγχρωμη οθόνη 3.5” OLED (256 x 64, 100cd/m2 φωτεινότητα) που μπορεί να τυλιχτεί γύρω από το χέρι του χρήστη και έχει πάχος μόλις 0.22mm!

Η ιδέα είναι εντυπωσιακή, αλλά η Futuba δεν ανέφερε τίποτα σχετικά με την ενεργειακή κατανάλωση, καθώς μια έγχρωμη οθόνη OLED καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από τις παραδοσιακές LCD, αλλά σίγουρα δε φτάνει τα επίπεδα των οθονών τεχνολογίας ePaper/eInk.

Futuba Concept SmartWatch 1

Βλέπουμε ότι από τα concepts των προηγούμενων ετών έχουν αρχίσει να λύνονται τα προβλήματα που αφορούν τις εύκαμπτες οθόνες, τις διαστάσεις των επεργαστών, τις μνήμες, τις κάμερες, ακόμη και για τον αποθηκευτικό χώρο, αλλά αν δεν βρεθεί λύση στο θέμα της μπαταρίας, τότε δύσκολα θα μπορέσουμε να δούμε ένα ολοκληρωμένο project.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου