Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Εικονικό σουπερμάρκετ εν όψει

Ψώνια από την άνεση του καναπέ μας μάς υπόσχεται η νέα δοκιμαστική καταναλωτική πλατφόρμα που δημιούργησαν η αλυσίδα σουπερμάρκετ Tesco και η εταιρεία Keytree.
Πρόκειται για το Store Trek, ένα εικονικό σουπερμάρκετ το οποίο επιτρέπει στον πελάτη να περιηγείται στους διαδρόμους του και να κάνει τις επιλογές του με τη βοήθεια του αισθητήρα Kinect του Xbox 360 της Microsoft.
«Χρησιμοποιήσαμε τον Kinect για να χαρίσουμε έναν διαδραστικό χαρακτήρα στο όλο εγχείρημα, μετατρέποντας την τηλεόραση του χρήστη σε ένα εικονικό σουπερμάρκετ» τονίζει ο επικεφαλής καινοτομίας Γουίλ Πάουελ.
«Πιστεύω ότι με την πάροδο του χρόνου κάτι τέτοιο θα φαντάζει ολοένα και πιο εφικτό με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών - άλλωστε αυτό περιμένουν πλέον οι καταναλωτές» προσθέτει.
Οι υπεύθυνοι των δύο εταιρειών ωστόσο υπογραμμίζουν ότι η ενδιαφέρουσα προσέγγιση η οποία παραπέμπει σε μια εκσυγχρονισμένη έννοια του shopping therapy βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο και χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά ως την τελειοποίησή της.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου