Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Γιαγιά σκότωσε 82χρονο αφού τον είχε "μαγέψει" με το σεξ

Το δικαστήριο ομοφώνως την έκρινε ένοχη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση χωρίς να της αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.


Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε 74χρονη γυναίκα, η οποία κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία 82χρονου, στις αρχές του 2009, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Μαζί της στο εδώλιο κάθισε ο κουμπάρος του άτυχου άνδρα που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών, επειδή βοήθησε την ηλικιωμένη να εξαφανίσει το πτώμα.

Η ηλικιωμένη γυναίκα γνώριζε το θύμα από το 1996 και είχε μαζί του σχέση και οικονομική. Σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν, έκανε σεξ μαζί του επί χρήμασι, ενώ, ενίοτε του μαγείρευε και του καθάριζε. Τα τελευταία χρόνια, όμως, η κατηγορούμενη, παρά την φορτικότητα και τις επίμονες προσπάθειες του ηλικιωμένου, δεν επιθυμούσε να τον βλέπει πια.

Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, τον Ιανουάριο του 2009, το θύμα επισκέφθηκε την κατηγορουμένη ζητώντας ξανά να συνευρεθούν. Εκείνη όμως τον απώθησε, τον χτύπησε και τον έριξε στο έδαφος, με συνέπεια ο 82χρονος να χτυπήσει στο κεφάλι. Κατόπιν, η κατηγορούμενη έβαλε τον αιμόφυρτο άντρα σε σακούλα, με αποτέλεσμα αυτός να εκπνεύσει λόγω ασφυξίας. Στη συνέχεια, μετέφερε το πτώμα, με τη συνδρομή του συγκατηγορουμένού της τον οποίο στο μεταξύ είχε ειδοποιήσει, σε αγροτική περιοχή, όπου ανακαλύφθηκε τρεις μέρες αργότερα από βοσκό.

Κατά την απολογία της, η κατηγορουμένη, σε συναισθηματικά φορτισμένο τόνο, αρνήθηκε τις πράξεις που της καταλογίζονται, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος του ηλικιωμένου οφειλόταν σε ατύχημα έπειτα από καβγά που είχε μαζί του.

Κόλαφος εναντίον της ήταν όμως ο συγκατηγορούμενός της, ο οποίος, κατά την απολογία του, είπε ότι πριν του εξομολογηθεί την πράξη «φάγαμε, ήπιαμε και κάναμε σεξ». Είπε, μάλιστα, ότι σε προγενέστερο στάδιο του εκμυστηρεύτηκε ότι σκόπευε να διαπράξει το έγκλημα.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου