Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την έφοδο στο gamato.info

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Παρασκευής για το κλείσιμο του δικτυακού τόπου gamato.info, μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούσαν να κατεβάσουν και περατικά αρχεία ταινιών και μουσικής.
Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν στις 5 το απόγευμα μπροστά στο κτίριο της Βουλής στην Αθήνα και μπροστά από την Καμάρα στη Θεσσαλονίκη. Περίπου 150 άτομα συμμετείχαν στην κινητοποίηση στην Αθήνα, η οποία καθυστέρησε να αρχίσει λόγω απειλής για βόμβα στην πλατεία Συντάγματος.
Την πρωτοβουλία είχαν bloggers και χρήστες κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook, στο οποίο έχουν ήδη δημιουργηθεί ομάδες συμπαράστασης στους υπεύθυνους του δικτυακού τόπου που συνελήφθησαν. Το μεγαλύτερο από αυτά τα group («Lefteria sta paidia tou gamato.info») αριθμεί ήδη σχεδόν 100.000 μέλη.
Οι κινητοποιήσεις έρχονται μετά τη σύλληψη, την περασμένη Τετάρτη, έξι διαχειριστών του gamato.info για παραβίαση του νόμου πνευματικής ιδιοκτησίας.
Η έρευνες ξεκίνησαν έπειτα από μήνυση που υπέβαλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών η Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟE), καταγγέλοντας τη διακίνηση πειρατικών ταινιών, τραγουδιών και βιντεοπαιχνιδιών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, το gamato.info «ήταν το δημοφιλέστερο ελληνικό site παράνομου διαμοιρασμού αρχείων» με 850.000 τακτικά μέλη και 16 εκατομμύρια επισκέπτες σε καθημερινή βάση.
Ο δικτυακός τόπος δεν αποθήκευε τα ίδια τα πειρατικά αρχεία, προσέφερε όμως μια μηχανή αναζήτησης για συνδέσμους torrent, μέσω των οποίων οι χρήστες ανταλλάσσουν αρχεία απευθείας μεταξύ τους.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου