Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Το διαδίκτυο αφήνει πίσω του την εφημερίδα

Το διαδίκτυο αποτελεί την τρίτη πηγή πληροφόρησης των Αμερικανών, πίσω από τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα και τα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση αμερικανικού ινστιτούτου, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν τη Δευτέρα.



Οι ερευνητές του Κέντρου Ερευνών Pew ρώτησαν 2.259 ενήλικες Αμερικανούς ποια είναι τα μέσα από τα οποία ενημερώνονται. Περίπου το 78% των ερωτηθέντων απάντησε ότι παρακολουθεί ένα τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο τουλάχιστον μια φορά την ημέρα.
Στη δεύτερη θέση με ποσοστό 73% έρχονται τα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα CNN και CBS, ενώ το 61% των ερωτηθέντων απάντησε ότι πηγή πληροφόρησής του είναι το Ίντερνετ και ειδικότερα οι σελίδες του Google News, του AOL, του CNN, του BBC.
Παράλληλα, το 50% απάντησε ότι διαβάζει μια τοπική καθημερινή εφημερίδα και το 17% μια καθημερινή εθνική εφημερίδα όπως τους New York Times ή την USA Today.
Τέλος το 92% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ενημερώνεται ποικιλοτρόπως: τηλεόραση, εφημερίδες, διαδίκτυο.
Από αυτούς που ενημερώνονται κυρίως από το ίντερνετ το 21% επιλέγει μια μόνο ιστοσελίδα, ενώ το 57% επιλέγει κάθε φορά δύο με πέντε ιστοσελίδες. «Οι Αμερικανοί γενικώς δεν προτιμούν μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ψάχνουν λίγο πολύ στην τύχη», ανέφερε μια από τις ερευνήτριες.
Η σφυγμομέτρηση έγινε από τις 28 Δεκεμβρίου έως τις 19 Ιανουαρίου και το περιθώριο λάθους της κυμαίνεται στο 2,3%.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου