Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Ανακάλυψε άλλους 461 πλανήτες στο μέγεθος της Γης

Ενα διαστημικό τηλεσκόπιo μετράει πλανήτες και μάλιστα συνεχώς προσθέτει καινούργιους στα κατάστιχα της NASA.

Η καλλιτεχνική απεικόνιση δείχνει το μέγεθος των πλανητών που ανακάλυψε το τηλεσκόπιο Kepler της NASA
Η καλλιτεχνική απεικόνιση δείχνει το μέγεθος των πλανητών που ανακάλυψε το τηλεσκόπιο Kepler της NASA

Ο λόγος για το τηλεσκόπιο Kepler, το οποίο χθες ανακοινώθηκε ότι ανακάλυψε άλλους 461 πλανήτες που έχουν το μέγεθος της Γης και είναι πιθανό να φιλοξενούν ή να μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή! Οι νέοι πλανήτες που εντοπίστηκαν από το διαστημικό τηλεσκόπιο περιφέρονται γύρω από αστέρια του δικού μας Γαλαξία, ο οποίος, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών, μπορεί να φιλοξενεί περίπου 17 δισεκατομμύρια παρόμοιους με τον δικό μας πλανήτες.
Συνολικά μέχρι σήμερα η NASA μέσω του Kepler έχει καταφέρει να ανακαλύψει 2.740 παρόμοιους με τον δικό μας κόσμους και όπως τόνισε στη σχετική συνέντευξη Τύπου ο αστρονόμος του προγράμματος Kepler, Κρίστοφερ Μπούρκε: «Πριν από δύο χρόνια είχαμε περίπου 1.200 υποψήφιους πλανήτες.

Κατοικήσιμη ζώνη
Εναν χρόνο αργότερα, έχει προστεθεί ένας σημαντικός αριθμός νέων πολύ μικρών πλανητών, που φτάνουν μέχρι και δύο φορές το μέγεθος της Γης». Κάποιοι από τους νέους πλανήτες που παρατηρήθηκαν βρίσκονται στην κατοικήσιμη ζώνη των μητρικών τους αστεριών τα οποία μοιάζουν πολύ με τον Ηλιο μας και κάνουν μια πλήρη περιφορά γύρω από τα μητρικά τους άστρα κάθε 242 ημέρες.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου