Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Καλοκαιρινό μπουφανάκι με κλιματισμό

Για όσους δεν αντέχουν τη ζέστη και εύχονται να μπορούσαν να έχουν πάντα μαζί τους το προσωπικό τους κλιματιστικό, φαίνεται ότι η ευχή τους εισακούστηκε από την ιαπωνική εταιρεία Kuchofuku. Ο λόγος για ένα καλοκαιρινό μπουφανάκι εξοπλισμένο με δύο ανεμιστηράκια στο πίσω μέρος, το οποίο υπόσχεται δροσιά ακόμη και κατά τις θερμότερες ώρες της ημέρας.
Ο οργανισμός μας διαθέτει το δικό του σύστημα «κλιματισμού» το οποίο ενεργοποιείται κατά την εξάτμιση του ιδρώτα. Ωστόσο πολλές φορές τα ρούχα παρεμβαίνουν στη συγκεκριμένη διαδικασία παγιδεύοντας τα σταγονίδια του ιδρώτα με αποτέλεσμα να μην αισθανόμαστε δροσιά αλλά ζέστη. Το καινοτόμο μπουφάν, επινόηση του πρώην τεχνικού της Sony Χιρόσι Ιτσιγκάγια, χάρη στα ενσωματωμένα ανεμιστηράκια διαμέτρου 10 εκατοστών, παράγει ένα συνεχές κύμα αέρα το οποίο κυκλοφορεί μέσα σε αυτό και γύρω από το σώμα του κατόχου του, διευκολύνοντας τη διαδικασία της εξάτμισης του ιδρώτα.
Το μπουφάν με κλιματισμό λειτουργεί με μπαταρίες τύπου ΑΑ ή μέσω της σύνδεσής του στη θύρα USB ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Το σύστημα των ανεμιστήρων είναι αποσπώμενο ώστε να αφαιρείται σε περίπτωση πλύσης του ρούχου. Σύμφωνα με τον δημιουργό του, το μόνο πρόβλημα είναι ότι η εσωτερική ροή του αέρα «φουσκώνει» την εμφάνιση του κατόχου του δροσερού μπουφάν.
«Είναι αλήθεια ότι το συγκεκριμένο μπουφάν μάς κάνει να μοιάζουμε με το ανθρωπάκι της Michelin» αναφέρει χαριτολογώντας ο Ιτσιγκάγια, «ωστόσο για άτομα που εργάζονται σε εργοστάσια όπου οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές σημασία έχει να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με άνεση».

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου