Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Δημιουργήθηκε εμβόλιο κατά της ηρωίνης

Αμερικανοί ερευνητές από το ινστιτούτο Scripps ανακάλυψαν ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο εμβόλιο κατά της ηρωίνης και σύμφωνα με δοκιμές που έχουν γίνει σε ποντίκια έχει θετικά αποτελέσματα.

Η νέα αυτή μελέτη, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην Αμερικανική Χημική Εταιρεία, αλλά και στην Εφημερίδα της Φαρμακευτικής Χημείας, δείχνει πώς ένα νέο εμβόλιο, (που περιέχει ένα είδος ανοσοποιητικού μορίου) παράγει αντισώματα που διακόπτουν τη λειτουργία όχι μόνο της ηρωίνης, αλλά και άλλων ψυχοτρόπων ουσιών που μεταβολίζονται από την ηρωίνη, που παράγει στον εγκέφαλο αίσθημα ευφορίας.

"Στα 25 χρόνια ερευνών μου για τα ναρκωτικά εμβόλια, είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτω ένα εμβόλιο με μια τόσο δυναμική και ισχυρή ανοσολογική ανταπόκριση, όπως υπάρχει με το συγκεκριμένο εμβόλιο που ονομάσαμε «εμβόλιο αντι-ηρωίνης»", τόνισε ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Κιμ Τζάντα, Ph.D. νεώτερος πρόεδρος του Χημικού Τμήματος και μέλος του ινστιτούτου Skaggs της Χημικής Βιολογίας στο αμερικανικό ινστιτούτο Scripps και συνέχισε:

"Είναι πάρα πολύ δυναμικό. Η ελπίδα μας είναι ένα τέτοιο προστατευτικό εμβόλιο να προσφέρει αποτελεσματική θεραπευτική επιλογή για εκείνους που προσπαθούν να σπάσουν τον εθισμό τους με την ηρωίνη".

"Με την έρευνα αυτή ανακαλύψαμε ένα πολύ ισχυρό εμβόλιο κατά της ηρωίνης", δήλωσε ο Τζορτζ Κουμπ, πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών στο αμερικανικό ινστιτούτο Scripps και συν-συγγραφέας της μελέτης. "Νομίζω πως η ανακάλυψη αυτή θα βοηθήσει πραγματικά όσους έχουν πρόβλημα εξάρτησης".

Ναρκωτικά: Μια παγκόσμια επιδημία


Ενώ τα ναρκωτικά εξελίσσονται σε μια παγκόσμια επιδημία, η κατάχρηση της ηρωίνης και ο εθισμός της είναι ιδιαίτερα καταστροφικός, με κόστος που εκτιμάται στα 22 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της απώλειας της παραγωγικότητας, της εγκληματικής δραστηριότητας, της ιατρικής περίθαλψης και της κοινωνικής πρόνοιας, αναφέρουν οι συντάκτες στη μελέτη τους. Ο εθισμός και η χρήση της ηρωίνης οδηγεί επίσης στην εξάπλωση του ιού HIV μέσω της κοινής χρήσης της βελόνας.

Ελπιδοφόρα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα δοκιμών που έγιναν στα ποντίκια, έδειξαν ότι δημιουργήθηκαν γρήγορα ισχυρά πολυκλωνικά αντισώματα για την αντιμετώπιση της ηρωίνης.

"Η σημασία αυτής της μελέτης δείχνει πως το εμβόλιο «αντι-ηρωίνης» θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί παράλληλα και με άλλες θεραπευτικές μεθόδους στους χρήστες ηρωίνης", ανάφερε ο καθηγητής Τζάντα.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου