Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Δείπνο στο μέλλον

Αν αναρωτιέστε πώς θα μπορούσε να είναι σε λίγα χρόνια από σήμερα η βραδινή έξοδος σε κάποιο εστιατόριο, τότε ήρθε η ώρα να πάρετε μια γεύση από το μέλλον: ο λόγος για το εστιατόριο Mojo iCuisine στην Ταϊπέι, στην Ταϊβάν, το οποίο έχει ενσωματώσει τους καταλόγους του σε... τραπέζια αφής, μεταφέροντας έτσι τους θαμώνες σε μια νέα διάσταση αμφίδρομης εστίασης.

Οπως εξηγούν οι ιδιοκτήτες του φουτουριστικού εστιατορίου, χάρη στις νέες τεχνολογίες οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάζουν ακόμη και ενόσω προσπαθούν να επιλέξουν το φαγητό τους. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να αγγίξουν την επιφάνεια του τραπεζιού και με απλές κινήσεις να περιηγηθούν στο εικονικό μενού που εμφανίζεται μπροστά τους. Πατώντας τα εικονίδια μπορούν να επιλέξουν κατηγορία (ορεκτικά, κυρίως, και επιδόρπια), να διαβάσουν τη σύντομη περιγραφή του πιάτου και να θαυμάσουν την εντυπωσιακή του εμφάνιση. Το μυστικό κρύβεται σε αισθητήρες αφής οι οποίοι βρίσκονται στο εσωτερικό του τραπεζιού και επιτρέπουν την εύκολη διαχείριση του «ζωντανού» μενού.

Η παραγγελία πραγματοποιείται απευθείας μέσω του τραπεζιού, ενώ όσο οι θαμώνες περιμένουν μπορούν να αλλάξουν το σχέδιο του εικονικού τραπεζομάντιλου, να παίξουν παιχνίδια ή να ελέγξουν το σύνολο του λογαριασμού τους. Πολύ πιθανόν λοιπόν μετά το τεχνολογικά προηγμένο παράδειγμα του ταϊβανέζικου εστιατορίου να ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες απόπειρες.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου