Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ο Σοφότερος Άνθρωπος στον Κόσμο

Γεννημένος το 1951 ο Kim Peek, ο σοφότερος άνθρωπος σε ολόκληρο τον κόσμο, πέθανε σε ηλικία 58 ετών από καρδιακή προσβολή σε νοσοκομείο στο Salt Lake City, Utah.Ο Κιμ Πικ, συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες ιδιοφυΐες του κόσμου εξ αιτίας της απαράμιλλης φωτογραφικής του μνήμης. Ο Κιμ δεν είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Μια ανωμαλία στη διάρκεια της γέννησής του, ήταν η αιτία για μια εγκεφαλική βλάβη, που θα τον έκανε ξεχωριστό για το υπόλοιπο της ζωής του.


Ο ιδιοφυής αυτός άνθρωπος δε μπορούσε να κάνει απλά καθημερινά πράγματα, όπως να ανάψει το φως ή να ντυθεί μόνος του, ωστόσο θυμάται λεπτομερειακά το 99% του περιεχομένου των 9.000 βιβλίων, που έχει διαβάσει στη ζωή του μέχρι τώρα. Αιτία η έλλειψη από τον εγκέφαλό του της μεμβράνης που επιτρέπει την επικοινωνία ανάμεσα στο δεξί και το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου. Tο περίεργο στην υπόθεση του Κιμ είναι, ότι ενώ περνούσαν τα χρόνια η μνήμη του ενδυναμώνεται, γεγονός πρωτοφανές στα ιατρικά χρονικά.

Προκειμένου να λύσει το μυστήριο η NASA αποφάσισε να μελετήσει το φαινόμενο Κιμ Πικ με τα πλέον εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα. Πρωτοφανή τα τεχνολογικά μέσα .Για πρώτη φορά επιστήμονες της NASA αναλαμβάνουν να εντρυφήσουν στον ανθρώπινο εγκέφαλο με τη βοήθεια εξοπλισμού, που χρησιμοποιούταν μέχρι τώρα για την μελέτη των επιδράσεων διαστημικών ταξιδιών στους αστροναύτες. Τα τεχνικά μέσα ήταν τόσο εξειδικευμένα, που οι ερευνητές πιστεύαν, ότι θα μπορέσουν να δουν λεπτομερειακά τη λειτουργία του εγκεφάλου του Κιμ επιτυγχάνοντας να ξεδιαλύνουν το μυστήριο. Μάλιστα ο Michael Basse, γιατρός στο ιατρικό κέντρο εξέφρασε τότε την πεποίθηση, ότι οι μελετητές της NASA θα βρεθούν μπροστά σε μεγάλες επιστημονικές ανακαλύψεις, όταν θα αρχίσουν τις εργασίες τους.

Σημειώνουμε, ότι η περίπτωση του Κιμ αποτέλεσε τον πυρήνα της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας του 1988, "Ο ανθρωπος της βροχής" με πρωταγωνιστή τον Ντάστιν Χόφμαν.Μπορούσε να μάθει το περιεχόμενο μιας σελίδας σε μόλις δέκα δευτερόλεπτα . Επίσης ο Peek μπορούσε να διαβάσει μέχρι και οκτώ βιβλία την ημέρα και είχε τη δυνατότητα να διαβάσει ταυτόχρονα μια σελίδα με το κάθε μάτι.



Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου