Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Βρέχει έξω; Ρώτα την οδοντόκρεμά σου!

Πώς θα σου φαινόταν αν η οδοντόκρεμά σου σού έλεγε πριν φύγεις από το σπίτι, αν χρειάζεται να πάρεις ομπρέλα ή όχι; Ή πόσο ζέστη θα κάνει σήμερα; «Έχει τη γεύση βροχής» είναι το όνομα μίας πρωτότυπης οδοντόκρεμας, που ανέπτυξε ο Ντέιβιντ Καρ από το Media Lab του ΜΙΤ...


Στόχος του Καρ και των συνεργατών του είναι η αξιοποίηση χρηστικών αντικειμένων, δίνοντάς τους δυναμικές ιδιότητες (φτιάχνοντας, λόγου χάρη, ένα πορτοφόλι που να γνωρίζει την οικονομική κατάσταση του κατόχου του).

Έτσι προέκυψε και η ιδέα της οδοντόκρεμας, που έχει μία από τρεις προεπιλεγμένες γεύσεις, ανάλογα με τον καιρό. Αν η οδοντόκρεμα έχει γεύση μέντας, ξέρεις ότι κάνει περισσότερο κρύο από την προηγούμενη μέρα. Η γεύση κανέλας σημαίνει περισσότερη ζέστη. Οι μπλε ρίγες, από την άλλη, υποδηλώνουν βροχή.

Το μηχάνημα που βγάζει την οδοντόκρεμα είναι συνδεδεμένο με ένα μικρό υπολογιστή με Linux, απ’ όπου παίρνει την πρόγνωση του καιρού και τη σύγκριση με τη θερμοκρασία της προηγούμενης ημέρας. Στη συνέχεια, το μηχάνημα επιλέγει τη γεύση και βγάζει τη σωστή ποικιλία οδοντόκρεμας.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου