Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Συνολικά 17.000 USB φλασάκια μνήμης εγκαταλείπονται σε καθαριστήρια


Περισσότερα από 17.000 USB φλασάκια μνήμης βρέθηκαν σε ρούχα που άνθρωποι έδωσαν σε καθαριστήρια στη Βρετανία το 2010, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.


Όπως υποστηρίζει η έρευνα αυτή, στα καθαριστήρια εντοπίζονται πολύ συχνά ξεχασμένα φλασάκια μνήμης, συνήθως μέσα στα πλυντήρια και τα στεγνωτήρια.
Σημειώνεται πως αυτό συμβαίνει διότι ασυναίσθητα τα βάζουμε σε τσέπες και στη συνέχεια τα ξεχνάμε, ακόμη κι αν περιλαμβάνουν σημαντικά δεδομένα. Και επειδή τα USB είναι ο φθηνότερος και πιο βολικός τρόπος αποθήκευσης προσωπικών δεδομένων, η κατάσταση όλο και χειροτερεύει, καθώς το 2010 εντοπίστηκαν 4 φορές περισσότερα USB σε σχέση με το 2009.
"Ο αριθμός των ξεχασμένων USB στικ σε τσέπες παντελονιών και άλλων ρούχων αυξάνει διαρκώς και είναι άμεσο αποτέλεσμα του γεγονός ότι σήμερα οι καταναλωτές κουβαλούν πάνω τους ολοένα και περισσότερες συσκευές", τονίζει ο
Sean Glynn της Credant Technologies.
"Αναπόφευκτα, οι ανυποψίαστοι καταναλωτές αφήνουν πίσω τα USB, θέτοντας σε ενδεχόμενο κίνδυνο για τους εργαζόμενούς τους αν οι συσκευές αυτές έχουν προσωπικά δεδομένα για αυτούς και καταλήξουν στα χέρια των εγκληματιών".

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου