Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Κοκαΐνη βρέθηκε για δεύτερη φορά στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι

H NASA πέφτει στα σκληρά

To 2010 είχαν βρεθεί ναρκωτικά σε υπόστεγο διαστημικού λεωφορείου. Εδώ, το Endeavour ετοιμάζεται για την τελευταία αποστολή του.   
To 2010 είχαν βρεθεί ναρκωτικά σε υπόστεγο διαστημικού λεωφορείου. Εδώ, το Endeavour ετοιμάζεται για την τελευταία αποστολή του. 
Αξιωματούχοι της NASA ανακάλυψαν στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι 4,2 γραμμάρια μιας άσπρης σκόνης που πιστεύεται ότι είναι κοκαΐνη. Αν αυτό επιβεβαιωθεί με τα οριστικά τεστ, θα είναι η δεύτερη φορά που εντοπίζεται κοκαΐνη στο κέντρο από όπου εκτοξεύονται τα διαστημικά λεωφορεία.

Όπως αναφέρει το Space.com, η ύποπτη σκόνη βρέθηκε στις 7 Μαρτίου σε σημείο που δεν διευκρινίστηκε. Στον έλεγχο που πραγματοποίησε επιτόπου, η αστυνομία συμπέρανε ότι πρόκειται για κοκαΐνη, δήλωσε η Ρενέ Τζούχανς, εκπρόσωπος του Γενικού Επιθεωρητή της NASA. Η υπόθεση ερευνάται τώρα από τις ομοσπονδιακές αρχές, πρόσθεσε.

Η Τζούχανς δεν διευκρίνισε πόσα μέλη του προσωπικού υποβλήθηκαν σε έλεγχο για ναρκωτικά.

Τον Ιανουάριο του 2010, πάνω από 200 εργαζόμενοι της NASA είχαν υποβληθεί σε εξετάσεις, όταν ένα σακουλάκι με κοκαΐνη βρέθηκε στο υπόστεγο του διαστημικού λεωφορείου Discovery. O ένοχος δεν βρέθηκε και η υπόθεση έκλεισε χωρίς την άσκηση δίωξης.

Το νέο περιστατικό έρχεται λίγες μέρες μετά τον τραγικό θάνατο ενός 53χρονου μηχανικού, ο οποίος σκοτώθηκε πέφτοντας από τη εξέδρα εκτόξευσης του διαστημικού λεωφορείου Endeavour, το οποίο αναχωρεί τον Απρίλιο για την τελευταία αποστολή της σταδιοδρομίας του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου