Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Των γάμων... τα ρεκόρ

Η καρδιά μας «έλιωσε» όταν διαβάσαμε την ιστορία του Herbert και της Zelmyra Fisher από τη Νέα Βέρνη, του ζευγαριού που κατέχει το ρεκόρ του μακροβιότερου γάμου.
Ο Herbert, 104 ετών, και η Zelmyra 101 νιώθουν ευλογημένοι που ο γάμος τους μετρά 86 ολόκληρα χρόνια. Παντρεύτηκαν το 1924 και λατρεύουν να κάθονται μαζί στο μπαλκόνι τους και να μετράνε τα αυτοκίνητα που περνάνε από τον δρόμο, ενώ ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου δεν παρέλειψαν να δώσουν συμβουλές για έναν πετυχημένο γάμο από τον κοινό τους λογαριασμό στο Twitter.
Φυσικά, ο Herbert και η Zelmyra δεν είναι το μοναδικό ζευγάρι που αναπόφευκτα κατέχουν παγκόσμιο ρεκόρ στην επιδίωξη της αληθινής αγάπης.

Η μεγαλύτερη διαφορά ηλικίας σε γάμο: Ο Sudar Marto από τη Μαλαισία, 105 ετών, παντρεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2006 την 22χρονη Ely Maryulianti Rahmat. Το ζευγάρι έχει διαφορά ηλικίας 83 ολόκληρα χρόνια. Όταν τελέστηκε ο γάμος, ο Sudar ήταν ακόμα παντρεμένος με την 69χρονη κατάκοιτη σύζυγό του, που καλωσόρισε την Ely στο σπιτικό τους και μάλιστα φάνηκε να της είναι ευγνώμων για την αγάπη και τη στοργή που έδειχνε η νεαρή στο σύζυγό της.

Το ψηλότερο παντρεμένο ζευγάρι: Η Keisha Bolton, με ύψος 1.98 μέτρα, παντρεύτηκε τον Wilco van Kleef, με ύψος 2.13 μέτρα. Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε έναν χορό που διοργάνωνε το Tall Person's Club. Το συνολικό ύψος και των δύο φτάνει τα 4.11 μέτρα.

Το κοντύτερο παντρεμένο ζευγάρι: Ο Douglas Maistre Breger da Silva, με ύψος 64 εκατοστά, παντρεύτηκε το 1998 την Claudia Pereira Rocha, με ύψος 91 εκατοστά.

Η μεγαλύτερη γαμήλια τούρτα: Εάν σχεδιάζετε να κάνετε έναν extra large γάμο, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά μία τούρτα ύψους 5.20 μέτρων. Η γιγαντιαία δημιουργία του καζίνο Mohegan Sun είχε βάρος 6.8 τόνους και έβγαζε 59.000 μερίδες

Ο μακροβιότερος αρραβώνας: Ο Octavio Guillen και η Adriana Martinez αρραβωνιάστηκαν το 1902, όταν και οι δύο ήταν 15 ετών. Τελικά παντρεύτηκαν σε ηλικία 82 ετών, μετά από 67 χρόνια αναβολής.

Οι περισσότεροι γάμοι: Ο Glynn Wolfe, που κατέχει και το ρεκόρ των περισσότερων διαζυγίων, παντρεύτηκε 29 φορές κατά τη διάρκεια των 88 χρόνων της ζωής του. Ο συντομότερος γάμος του διήρκησε 19 ημέρες, ενώ ο μακροβιότερος επτά χρόνια. Ο πρώτος γάμος έγινε το 1926 και ο τελευταίος το 1996, όπου παντρεύτηκε την Linda Essex, η οποία κατέχει το ρεκόρ της γυναίκας με τους περισσότερους γάμους.

Οι γηραιότεροι νεόνυμφοι: Ο Francoise Frenandez και η Madeleine Francineau παντρεύτηκαν το 2002 σε γηροκομείο της Γαλλίας και σε ηλικία 96 και 94 ετών αντίστοιχα. Τρανό παράδειγμα ότι ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά!

Οι περισσότερες ανανεώσεις γαμήλιων όρκων: Η Lauren Lubeck Blair και ο David E. Hough ξαναπαντρεύτηκαν μεταξύ τους για 83η φορά το 2004. Φανταστείτε πόσους γαμήλιους όρκους ανανέωσαν...

Η μεγαλύτερη διαφορά βάρους σε παντρεμένο ζευγάρι: Ο Jon Brower Minnoch, με βάρος 585 κιλά, απέκτησε δύο γιους με τη σύζυγό του Jeannette, που ζυγίζει 50 κιλά. Δυστυχώς, ο Jon πέθανε το 1983, μετά από πέντε χρόνια γάμου.

Ο ακριβότερος γάμος: Η Vanisha Mittal, κόρη του πέμπτου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, παντρεύτηκε τον τραπεζίτη Amid Bhatia, στις Βερσαλλίες. Το 6ήμερο γαμήλιο υπερθέαμα, που περιελάμβανε αναπαράσταση του φλερταρίσματος του ζευγαριού και εμφάνιση της Kylie Minogue επί σκηνής, στοίχησε 55 εκατομμύρια δολάρια (40 εκατομμύρια Ευρώ).

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου