Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Καθηγητής εμφυτεύει κάμερα στο κεφάλι του!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν... ο τάδε καθηγητής σας είχε μάτια στην πλάτη; Πόσες φορές θα είπατε αστειευόμενοι: «Καλά πώς το καταλαβαίνει; Δεν είναι δυνατόν!!»...


Και όμως!!! Κάτι τέτοιο βρίσκεται πολύ κοντά στην πραγματικότητα  για τον καθηγητή του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Wafaa Bilal, ο οποίος εμφύτευσε χειρουργικά στο πίσω μέρος του κρανίου του μια κάμερα.

Ο ιρακινός καθηγητής, που διδάσκει στη Σχολή Καλών Τεχνών, έκανε την επέμβαση σε ένα piercing  studio, τον περασμένο μήνα, λόγω ενός project τέχνης που του ανατέθηκε από το μουσείο της Ντόχα, στο Κατάρ. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή, με το έργο θα βγουν στο φως οι συνθήκες, με τις οποίες έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος, και θα δώσει ώθηση στον διάλογο περί επιτήρησης. Δήλωσε, επίσης, ότι βλέπει τον εαυτό του ως καθρέφτη των καθημερινών συνθηκών που αγνοούνται.

Το πείραμα ονομάζεται «The third I» και η κάμερα θα βρίσκεται στο κεφάλι του καθηγητή για ένα χρόνο με σκοπό να απαθανατίσει κάθε στιγμή του. Έπειτα, οι φωτογραφίες θα μεταφέρονται στο αραβικό μουσείο μοντέρνας τέχνης, όπου θα πραγματοποιηθεί έκθεση με το όνομα «Told/Untold/Retold».

Σίγουρα το θέμα θα εγείρει πολλά ερωτήματα περί ιδιωτικής ζωής μέσα στην τάξη...


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου