Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Χριστούγεννα τον Ιούνιο, σύμφωνα με τους αστρονόμους

Αστρονόμοι υπολόγισαν ότι τα Χριστούγεννα θα έπρεπε να ήταν τον Ιούνιο, χαρτογραφώντας στον ουρανό την εμφάνιση του «Άστρου των Χριστουγέννων» το οποίο οδήγησε τους τρεις Μάγους στον Ιησού.
Ένα λαμπρό αστέρι που εμφανίστηκε πάνω από τη Βηθλεέμ 2,000 χρόνια πριν εντοπίζει την ημερομηνία γέννησης του Χριστού ως την 17η Ιουνίου και όχι την 25η Δεκεμβρίου.
Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι το «Άστρο των Χριστουγέννων» προήλθε από τη συζυγία των πλανητών της Αφροδίτης και του Δία, τα οποία ήταν τόσο κοντά το ένα στο άλλο ώστε δημιούργησαν μια ασυνήθιστα έντονη λάμψη που εμφανίστηκε απότομα.
Εάν είναι σωστοί οι υπολογισμοί της ομάδας, τότε ο Ιησούς ήταν Δίδυμος και όχι Αιγόκερως.
Ο Αυστραλός αστρονόμος Dave Reneke χρησιμοποίησε ένα περίπλοκο λογισμικό για να εξακριβώσει τις ακριβείς θέσεις όλων των ουράνιων σωμάτων και να χαρτογραφήσει το νυχτερινό ουρανό όπως παρουσιάστηκε πάνω από τους Αγίους Τόπους πριν από 2,000 χρόνια.
Αποκαλύφθηκε ένα εντυπωσιακό αστρονομικό γεγονός περίπου την εποχή που γεννήθηκε ο Ιησούς.
Ο κος Reneke λέει ότι οι σοφοί άνδρες το μετέφρασαν ως το σημάδι που περίμεναν, και ακολούθησαν το «άστρο» στον τόπο γέννησης του Χριστού, σε ένα στάβλο στη Βηθλεέμ, όπως το περιγράφει η Βίβλος.
Σε γενικές γραμμές, οι έρευνες τοποθετούν τη γέννηση του Χριστού ανάμεσα στο 3π.Χ και το 1μ.Χ.
Με σημείο αναφοράς το Ευαγγέλιο του Ματθαίου, ο κος Reneke εντόπισε την πλανητική συζυγία, η οποία εμφανίστηκε στον αστερισμό του Λέοντα, στην ακριβή ημερομηνία της 17ης Ιουνίου του 2π.Χ.
Ο καθηγητής αστρονομίας, και εκδότης του περιοδικού Sky and Space, είπε: «Διαθέτουμε λογισμικό το οποίο μπορεί να αναπαράγει το νυχτερινό ουρανό όπως ακριβώς ήταν για κάθε νύχτα αρκετών χιλιάδων χρόνων στο παρελθόν.
Το χρησιμοποιήσαμε για να πάμε πίσω στην εποχή που γεννήθηκε ο Ιησούς, σύμφωνα με τη Βίβλο.
«Η Αφροδίτη και ο Δίας πλησίασαν ο ένας τον άλλο το 2π.Χ. και εμφανίστηκαν στον ουρανό ως ένα πολύ λαμπερό αστέρι.
Δεν λέμε ότι αυτό ήταν σίγουρα το Άστρο των Χριστουγέννων, ωστόσο αποτελεί την πιο ισχυρή εξήγηση μέχρι τώρα.
Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση που να πλησιάζει τόσο πολύ τα γεγονότα που έχουμε στα χέρια μας.
Οι τρεις μάγοι κάλλιστα θα μπορούσαν να το πάρουν σαν το σημάδι που περίμεναν. Το πέρασαν για ένα λαμπρό αστέρι.
Η Αστρονομία είναι επιστήμη ακριβείας, μπορούμε να βρούμε την ακριβή θέση των πλανητών, και φαίνεται ότι αυτό ήταν το μυθικό άστρο των Χριστουγέννων.»
Ο κος Reneke πρόσθεσε: «ο Δεκέμβριος είναι μια αυθαίρετη ημερομηνία που έχουμε αποδεχτεί αλλά δεν σημαίνει ότι έγινε τότε.
Δεν είναι μια προσπάθεια επίκρισης της θρησκείας. Μάλλον την υποστηρίζει αφού αποδεικνύεται ότι πράγματι υπήρξε ένα λαμπρό αντικείμενο από την Ανατολή τη σωστή στιγμή.
Συχνά συμβαίνει να αναστατώνεται ο κόσμος όταν γίνονται τέτοιου είδους συζητήσεις όπου αναμιγνύεται η θρησκεία με την επιστήμη. Σε αυτή την περίπτωση, πιστεύω ότι ενισχύεται η πίστη των ανθρώπων.»
Προηγούμενες θεωρίες υπέθεταν ότι το άστρο ήταν ένα σουπερνόβα – ένα αστέρι που εκρήγνυται, ή ίσως ένας κομήτης. Ωστόσο ο κος Reneke λέει ότι μειώνοντας τα περιθώρια επιλογής ημερών, η τεχνολογία μας παρέδωσε μια πειστική εξήγηση.

Telegraph

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου