Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Τηλεφωνήστε στο αυτοκίνητό σας να έρθει να σας μαζέψει..


Γερμανοί επιστήμονες παρουσίασαν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα αυτοκίνητα- το... αυτοδηγούμενο όχημα που ονομάζεται "MadeInGermany" (MIG), το οποίο, μάλιστα, οι επιβάτες μπορούν να καλούν για τη μεταφορά τους.

Ο ειδικός των υπολογιστών, Ραούλ Ρόχας, και η ομάδα του στο πανεπιστήμιο του Βερολίνου Free University (FU) κατασκεύασαν, πειραματικά, αυτό το αυτοκίνητο, με το οποίο ελπίζουν μελλοντικά να φέρουν την επανάσταση στην οδήγηση.

Οι επιβάτες του μπορούν να τηλεφωνούν στο MIG από ένα iPad ή smartphone και η συσκευή πλοήγησης αποκαλύπτει στο αυτοκίνητο το σημείο όπου βρίσκεται ο επιβάτης, που στη συνέχεια βρίσκει την καλύτερη διαδρομή και ενημερώνει τον επιβάτη πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να φθάσει εκεί.

Οι σχεδιαστές του αυτοκινήτου υποστηρίζουν ότι η εφεύρεσή τους θα στηρίξει τις φιλικές προς το περιβάλλον εξελίξεις κάνοντας πιο πρακτικό το μοίρασμα του αυτοκινήτου - αν πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν προς την ίδια κατεύθυνση ένα...μη επανδρωμένο ταξί να μπορεί να τους περισυλλέγει όλους.

Η τέλεια χρήση της τεχνολογίας μπορεί να οδηγήσει στη μείωση του αριθμού των αυτοκινήτων στο Βερολίνο κατά ένα πέμπτο, υποστηρίζουν οι ίδιοι.

"Με ένα κοινό κινητό με πολυμέσα όπως το iPad ο οδηγός μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του ταμπλό του αυτοκινήτου", δήλωσε εκπρόσωπος της ομάδας των κατασκευαστών.

Οι οδηγοί που ξαφνικά αποφασίζουν ότι θέλουν οι ίδιοι να οδηγήσουν το όχημα με τη βοήθεια ενός iPad θα μπορούν να απενεργοποιούν την αυτόματη τεχνολογία και να παίρνουν οι ίδιοι τον έλεγχο.

Το MIG χρησιμοποιεί τεχνολογία αισθητήρων για να δημιουργήσει μία τρισδιάστατη εικόνα του δρόμου στον υπολογιστή του αυτοκινήτου, ώστε το όχημα να μπορεί να εντοπίζει ποδήλατα, μηχανές, πεζούς αλλά και τις πινακίδες σήμανσης.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου