Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

"Εφικτό το ταξίδι στο παρελθόν", υποστηρίζει το ΜΙΤ!

Μια ομάδα κβαντικών φυσικών του πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ θεωρούν ότι είναι δυνατή η δημιουργία μιας χρονομηχανής, η οποία θα επιτρέπει το ταξίδι στο παρελθόν και συνεπώς την πρόκληση αλλαγών σε αυτό, χωρίς καν να δημιουργούνται παράδοξα στο παρόν και το μέλλον.
 Μέχρι σήμερα οι κβαντομηχανικοί έχουν καταφέρει να τηλεμεταφέρουν κβαντικές καταστάσεις από το ένα μέρος στο άλλο, σε απόσταση χιλιομέτρων, με την βοήθεια του  "κβαντικού εναγκαλισμού"- ενός "μυστηριώδους φαινομένου που ξένιζε ακόμα και τον Αϊνστάιν!

Ένα σημαντικό βήμα προς το ταξίδι στο χρόνο
Οι ερευνητές από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), υπό τον καθηγητή Σιθ Λόιντ, φιλοδοξούν να πάνε ακόμα παραπέρα, αξιοποιώντας ένα άλλο κβαντικό φαινόμενο, την "μετα-επιλογή", προκειμένου να ταξιδέψουν ανάποδα στον χρόνο.
  
Ο δρ Λόιντ μιλώντας στο περιοδικό "Τεχνολογική Επιθεώρηση", εξήγησε ότι "είναι δυνατό για τα σωματίδια και -θεωρητικά- για τους ανθρώπους να ταξιδέψουν στο τούνελ του χρόνου, από το μέλλον προς το παρελθόν». Οι ερευνητές του ΜΙΤ θεωρούν ότι το "κλειδί" για να συμβεί αυτό, είναι να συνδυαστούν τα φαινόμενα του "κβαντικού εναγκαλισμού" και της "κβαντικής μετα-επιλογής"!»

Δεν θα δημιουργηθούν χρονικά παράδοξα!  
Αντίθετα με τις υπόλοιπες θεωρίες τηλεμεταφοράς στον χρόνο, η συγκεκριμένη κβαντική θεωρία δεν δημιουργεί τα χρονικά παράδοξα που προκύπτουν από ένα τέτοιο ταξίδι στον χρόνο. Δηλαδή δεν θέτει προβληματισμούς όπως "ταξιδέψω στο παρελθόν και σκοτώσω τον παππού μου, τότε πώς γεννήθηκε ο μπαμπάς μου αρα πώς γεννήθηκα εγώ, ώστε μετά να ταξίδεψα στο παρελθόν!

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου