Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Τα όνειρα είναι "μηνύματα" του οργανισμού μας;

Μπορεί ένα όνειρο να αποτελεί "μήνυμα" του οργανισμού μας ό,τι κάτι δεν πάει καλά; Σύμφωνα με τον Εμίλιο Μινέλι, του τμήματος παραδοσιακής ιατρικής του Πανεπιστημίου του Μιλάνου, η απάντηση είναι "ναι"!

Στο βιβλίο "Ονειρα και υγεία", που για την ώρα κυκλοφορεί μόνο στην Ιταλία, γίνεται μία προσπάθεια ερμηνείας κάποιων ονείρων σε συνάρτηση με προβλήματα υγείας αυτού που
.ονειρεύεται!

"Είμαι βέβαιος πως υπάρχει κάποια ενεργειακή σχέσημεταξύ των μελών του ανθρώπινου σώματός μας και των ονείρων που βλέπουμε. Τουλάχιστον αυτών που έρχονται συχνά την ώρα του ύπνου μας", υποστηρίζει ο Μινέλι.

Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει καμμία επιστημονική απόδειξη για τα όσα αναφέρονται στο σχετικό βιβλίο, όπως δεν υπάρχει άλλωστε και για τα όσα αναφερονται στους Ονειροκρίτες! Οι ερμηνείες που ακολουθούν, σύμφωνα πάντα με τον Μινέλι, ισχύουν στις περιπτώσεις που το ίδιο όνειρο επιμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα!

Τι μήνυμα στέλνει ο οργανισμός, μέσα από τα όνειρα!

Αν ονειρεύεστε ότι είστε ξαπλωμένοι σε γκαζόν, γρασίδι κλπ
Υπάρχει πρόβλημα στην πέψη σας, εξαιτίας κακής διατροφής, αγχωτικού τρόπου ζωής κλπ.

Αν βουλιάζετε μέσα σε νερό (θάλασσα, λίμνη, ποτάμι)
Ίσως να έχετε ταλαιπωρήσει τα νεφρά σας. Καλό θα ήταν να καταναλώνετε μεγαλύτερες ποσότητες νερού και να ελλατώσετε το αλκοολ. Το όνειρο αυτό μαρτυρά γενικότερη εξάντληση του οργανισμού σας, σωματική και ψυχική.

Αν βλέπετε ότι "πετάτε"
Το πιθανότερο είναι πως αντιμετωπίζετε κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα, το οποίο ίσως να οφείλεται σε υπερβολικό κάπνισμα, πρόσφατο κρυολόγημα, αλεργικό πρόβλημα ή κάποια κρίση άσθματος.

Αν είσαστε ακινητοποιημένοι σε βάλτο, βούρκο, λάσπη κλπ.
Σχετίζεται με την κατακράτηση υγρών από το σώμα σας, φούσκωμα και πιθανές κρίσεις κολίτιδας.

Αν γελάτε ασταμάτητα
Όνειρο που σχετίζεται με το υπερβολικό στρες. Ο οργανισμός σας "μαζεύει" προβλήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και με αυτό το όνειρο σας ειδοποιεί ότι έχει ανάγκη εκτόνωσης!


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου