Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Γιατί δεν παγώνουν τα ψάρια στις πολικές περιοχές;

Οι επιστήμονες γνώριζαν από καιρό ότι στο αίμα των ψαριών που διαβιούν στις πολικές περιοχές υπήρχε μια αντιψυκτική ουσία η οποία λειτουργούσε με τρόπο αντίστοιχο με το υγρό στο ψυγείο των αυτοκινήτων. Τώρα όμως διαλεύκαναν επακριβώς την ταυτότητά της και τον ρόλο της. Πρόκειται για μια πρωτεΐνη που συμβάλλει στο να βρίσκονται σε κίνηση τα μόρια του νερού στο αίμα του ψαριού και έτσι αποτρέπει τον σχηματισμό κρυστάλλων πάγου.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου