Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Μόνιμα αντιβακτηριακά ρούχα

Τέλος στις βρώμικες κάλτσες έρχεται να δώσει ένα νέο αντιβακτηριακό διάλυμα που ανέπτυξαν αμερικανοί ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια.
Η αντιβακτηριακή «ασπίδα» σε μορφή σπρέι σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί εύκολα και γρήγορα να ψεκαστεί σε ρούχα που ήδη διαθέτουμε στην γκαρνταρόμπα μας. Οπως εξηγούν, είναι σχεδιασμένο με τρόπο ώστε να προσφέρει προστασία χαμηλού κόστους και σε ξενοδοχειακές ή ακόμη και νοσοκομειακές μονάδες, όπου ο σωστός καθαρισμός και η αποστείρωση σεντονιών, πετσετών και γενικά υφασμάτινων ειδών κρίνεται απαραίτητη.
Παρόμοια αντιβακτηριακά διαλύματα υπάρχουν ήδη, ωστόσο πρέπει να εφαρμόζονται κατά τη διάρκεια της εργοστασιακής επεξεργασίας των υφασμάτων. Το νέο διάλυμα μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια σε φυσικά και συνθετικά υφάσματα, σε χαλιά, παπούτσια και πλαστικά, φρενάροντας τη βακτηριακή ανάπτυξη σε θερμοκρασίες που αγγίζουν ως και τους 37 βαθμούς Κελσίου.
Η ενδιαφέρουσα μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο της αμερικανικής χημικής εταιρείας Applied Materials and Interfaces.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου