Εάν είστε φανατικός λάτρης της φύσης, τότε ίσως να γνωρίζετε κάποια από τα παρακάτω θηλαστικά. Για τον περισσότερο κόσμο όμως τα ζώα αυτά είναι άγνωστα και είναι από τα πιο σπάνια θηλαστικά ζώα που ζουν στην φύση. Δείτε αυτά τα περίεργα και σπάνια πλάσματα.
10. Hairy Saki
Γνωστός και ως "μοναχός saki" (monk saki) λόγω της γούνας του, είναι ένα πολύ σπάνιο ζώο του Αμαζονίου. Αυτοί οι πολύχρωμοι πίθηκοι περνούν όλη τη ζωή τους πάνω στα δέντρα, μακριά από τους κινδύνους. Αυτό είναι πράγματι πολύ καλό, γιατί αν έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο μ' αυτόν τον πίθηκο μπορεί να τρομάξει μέχρι θανάτου,κυριολεκτικά. Δεν υπάρχουν σε κατάσταση αιχμαλωσίας, αφού αν τρομάξουν έστω και ελάχιστα μπορεί να πάθουν σοκ, το οποίο σχεδόν πάντα είναι θανατηφόρο.
9. Argali
Έχετε δει μια Argali, έτσι δεν είναι; Αν δεν έχετε περάσει πολύ χρόνο στη Μογγολία, στη Σιβηρία ή το Θιβέτ, τότε πολύ αμφιβάλλω! Ακόμα κι εκεί αυτά τα μεγάλα άγρια πρόβατα είναι πολύ σπάνια. Είναι ένα απειλούμενο ζώο κυρίως λόγω της απώλειας των ενδιαιτημάτων του και του κυνηγιού. Η argali ταξιδεύει στις πεδιάδες της κεντρικής Ασίας σε μεγάλα κοπάδια (πάνω από 100 ζώα), ένα σπάνιο θέαμα πράγματι.
8. Pink Fairy Armadillo
Ένα είδος αρμαδίλλου που ζει αποκλειστικά στην Αργεντινή. Είναι ένα πολύ μικρό ζώο με μήκος περίπου 120 χιλιοστά. Ακόμα και στην πατρίδα είναι ένα πολύ σπάνιο να τον δεις, λόγω του μεγέθους του και της ικανότητάς του να κρύβεται σκάβοντας λαγούμια στη γη και να ξεφεύγει με αυτόν τον τρόπο, από δυσάρεστες καταστάσεις.
7. Aardwolf
Σαρκοφάγο θηλαστικό της Αφρικής. Το όνομά του σημαίνει "λύκος της γης". Μοιάζει πολύ με την ύαινα, η διατροφή του όμως αποτελείται αποκλειστικά από έντομα. Το όνομα "λύκος της γης" του δόθηκε γιατί περνάει πολύ χρόνο της ζωής του σε υπόγεια λαγούμια, γι΄ αυτό είναι πολύ σπάνιο το να δει κανείς αυτό το ζώο.
Παρ' όλο που είναι νυκτόβιο δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ για να βρει την τροφή του, λόγω της μοναδικής διατροφής του, όπως τερμίτες και μυρμήγκια-δεν χρειάζεται άλλωστε πολλά για να χορτάσει.
6. Douroucouli
Το ζώο αυτό είναι γνωστό και ως "κουκουβάγια-μαϊμού" και ως "μαϊμού της νύχτας". Είναι το μοναδικό πραγματικά νυχτόβιο είδος πιθήκου στον κόσμο. Υπάρχουν και άλλα είδη που είναι ενεργά τη νύχτα. Δραστηριοποιούνται όμως περισσότερο στη ζώνη του λυκόφωτος. Αυτό το ζώο όμως κάνει τη νύχτα δική του, πραγματικά!
Παρ' όλο που είναι νυχτόβια δεν μπορούν να κρυφτούν για πολύ, αφού έχουν μια ποικιλία φωνητικών ήχων (μέχρι οκτώ διαφορετικούς ήχους). Μπορεί να βρεθεί στη νότια Αμερική, αλλά και στις κεντρικές περιοχές, όπου σίγουρα θα την ακούσετε πριν την δείτε.
5. Lesser Grison
Ένα ζώο εγγενές στη Νότια Αμερική και συγγενεύει με την ερμίνα. Αυτός ο κυνηγός της φύσης κάποτε ήταν εξημερωμένος, στο Περού. Τον χρησιμοποιούσαν για να κυνηγούν οχιές. Το μήκος τους φτάνει τα 30 εκατοστά και παρόλο που συγγενεύουν με τις ερμίνες, σωματικά μοιάζουν περισσότερο με τις ενυδρίδες και χρωματικά με τους ασβούς.
4. Ευρωπαϊκό souslik
Είναι απλώς ένα είδος σκίουρου της Ευρώπης και της Ασίας. Το ιδιαίτερο με αυτόν είναι η διατροφή του. Αντίθετα από τα άλλα τρωκτικά, αυτό το είδος σκίουρου τρώει μεγάλες ποσότητες κρέατος, όπως ποντίκια, voles (μικρά τρωκτικά) και μικρά πουλιά.
3. Fossa
Ένα εξαιρετικά σπάνιο θηλαστικό ζώο, που ζει στη Μαδαγασκάρη. Μοιάζει με τη μαγκούστα. Έχει πυκνή καφέ γούνα και είναι τομεγαλύτερο είδος της οικογένειας Civet και το μεγαλύτερο θηλαστικό στη Μαδαγασκάρη.
Απειλούμενο ζώο και πιστεύεται ότι υπάρχουν 3.000 από αυτά στη Μαδαγασκάρη.
2. Moonrat
Αυτό το ζώο, με την περίεργη εμφάνιση, είναι γνωστό και ως"τριχωτός σκαντζόχοιρος". Ζει στη νοτιοανατολική Ασία και αποφεύγεται από πολλούς λόγω της αποκρουστικής μυρωδιάς του. Το πιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό του είναι η μύτη του, που δεν έχει τρίχωμα και έχει περίεργο σχήμα.
1. Cacomistle
Ένα άγνωστο ζώο της Βόρειας Αμερικής, το οποίο δεν είναι απειλούμενο. Μοιάζει περισσότερο με ρακούν και έχει παρόμοιες συνήθειες. Μερικές φορές δημιουργεί προβλήματα , για τα οποία κατηγορείται το ρακούν. Το όνομά του, στη γλώσσα Nahuatl κυριολεκτικά σημαίνει "μισό λιοντάρι του βουνού".
Πηγή
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου