Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Αντικατέστησε τον αντίχειρά του με... δάχτυλο από το πόδι του!

Ένας άνδρας από το Bristol, ο οποίος κατά λάθος έκοψε τον αντίχειρά του, μπόρεσε να τοποθετήσει το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του στη θέση του με πλαστική χειρουργική.

Ο 29χρονος James Byrne, από το Fishponds έκοψε τον αντίχειρα του αριστερού χεριού του τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ πριόνιζε ξύλο.

Μετά από μια προσπάθεια για να επανατοποθετήσει τον κατεστραμμένο αντίχειρά του η οποία απέτυχε, οι πλαστικοί χειρούργοι στο Νοσοκομείο Frenchay κατάφεραν να μεταμοσχεύσουν το αριστερό μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του στο χέρι του.


Ο χειρουργός Umraz Khan δήλωσε: «Η απώλεια του ποδιού δεν είναι τόσο μεγάλη αναπηρία όσο η απώλεια ενός αντίχειρα, έτσι ώστε αυτό που κερδίζει τελικά είναι μεγαλύτερο από αυτό που θα χάσει.»

Ο Byrne δήλωσε: «Ο κ. Khan επανατοποθέτησε τον αντίχειρά μου, αλλά είχε υποστεί σοβαρή βλάβη, και αν και δοκιμάσαμε τα πάντα, ακόμα και βδέλλες, για να κάνουμε το αίμα να κυκλοφορήσει ξανά στο δάχτυλο μου όλες οι απόπειρες ήταν αποτυχημένες».

«Ο Khan μου είπε τότε: Θα έχεις αντίχειρα, ακόμη και αν χρειαστεί να τον πάρουμε από το πόδι σου. Νόμιζα ότι αστειευόταν, αλλά μιλούσε σοβαρά και εννέα μήνες αργότερα, εδώ είμαστε. Η αισθητική του δάχτυλου δε με ενοχλεί, είμαι απλά χαρούμενος που λειτουργεί, δεν θα μπορούσα να ξανα-δουλέψω ως χτίστης χωρίς τη χρήση του χεριού μου, γιατί δεν θα μπορούσε να σηκώσω τούβλα χωρίς αντίχειρα, αλλά τώρα ελπίζω ότι θα μπορέσω να επιστρέψω πίσω στην εργασία μέσα σε μερικούς μήνες».
Ο Byrne θα ξεκινήσει τώρα φυσιοθεραπεία για να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί στην χρήση του νέου αντίχειρά του.
Το Νοσοκομείο Frenchay του Μπρίστολ είναι ένα τοπικό κέντρο μικρο-χειρουργικών επεμβάσεων και είναι γνωστό γιατί παρέχει βοήθεια σε ασθενείς που απαιτούν παρόμοια είδη χειρουργικής επέμβασης.

Ο Khan είπε: «ο James θα πρέπει να μάθει να ισορροπεί χωρίς το αριστερό μεγάλο δάχτυλο του ποδιού του, με το κυρίως μέρος της πατούσας του, αλλά θα είναι σε θέση να περπατήσει και να τρέξει κανονικά.»

«Ο αντίχειρας είναι το βασικότερο δάχτυλο. Χωρίς αυτό, ο James δεν θα ήταν σε θέση να κάνει τα πράγματα που θεωρούμε δεδομένα, όπως το κράτημα ενός στυλό ή το άνοιγμα μιας πόρτας».

«Είναι ακόμη νωρίς γι 'αυτόν και μπορεί να χρειαστούν επιπλέον χειρουργικές επεμβάσεις για να μοιάζει το δάχτυλο περισσότερο σε ένα αντίχειρα.»


 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου