Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Αντι-Nero...CDBurnerXP

Όλοι σχεδόν όσοι χρησιμοποιούν υπολογιστή, κάποια στιγμή έχουν γράψει ένα cd ή ένα dvd. Περισσότερο από το 90% των χρηστών, φαντάζομαι, χρησιμοποιούν το δημοφιλέστερο πρόγραμμα αντιγραφής οπτικών μέσων. Αυτό δεν είναι άλλο από το Nero. Είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα το οποίο προσφέρει αξιόπιστες εγγραφές χωρίς προβλήματα.
Παρόλα αυτά, το Nero πάσχει δυστυχώς από ένα σύνδρομο που έχουν οι δημοφιλείς εφαρμογές. Σε κάθε καινούρια έκδοση, βαραίνουν το interface της εφαρμογής και έτσι το κάνουν πιο δύσχρηστο. Από την αρχή της εγκατάστασης του προγράμματος, αν επιλεχθεί «Τυπική εγκατάσταση», μαζί με το κανονικό πρόγραμμα εγγραφής των δίσκων, γίνεται και εγκατάσταση πολλών άλλων προγραμμάτων. Δεν είναι άχρηστα βέβαια αλλά είναι κάτι που ενδεχομένως να μην χρησιμοποιήσεις ποτέ, ή όταν το χρειαστείς, να ψάξεις ένα άλλο παρόμοιο πρόγραμμα.
Η ουσία είναι ότι έχεις ένα πρόγραμμα για να γράφεις cd ή  dvd και έχεις πιάσει, χωρίς να χρειάζεται, πολύ χώρο στον υπολογιστή σου. Επιπλέον, μην ξεχνάτε ότι το Nero  δεν είναι δωρεάν. Κανονικά πρέπει να το αγοράσετε. Κανονικά…
Εδώ σας έχω ένα προγραμματάκι για όποιον ενδιαφέρεται, το οποίο κάνει το Nero  να φαντάζει αχρείαστο (για τον χώρο που πιάνει και τους πόσους που καταναλώνει). Το πρόγραμμα αυτό λέγεται CDBurnerXP και μπορείτε να το βρείτε εδώ. To interface του είναι αρκετά απλό και εδώ σας έχω κάποια screenshots


Ελληνικότατο (δυνατότητα επιλογής οποιασδήποτε γλώσσας) και με όλες τις λειτουργίες ενσωματωμένες (αντιγραφής ολόκληρου δίσκου, εγγραφής – διαγραφής επανεγγράψιμου δίσκου, εγγραφής εικόνας ISO κτλ). Αυτό που θα σας πρότεινα είναι να το εγκαταστήσετε και αν σας κάνει το κρατάτε και πετάτε αυτό που έιχατε έως τώρα. Είναι μόλις 6,28 MB ;)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου