Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Εσείς μπορείτε να θυμηθείτε 16.000 τηλέφωνα...;; - Αυτός ναι!

Για να στεφθεί κάποιος παγκόσμιος πρωταθλητής στη μνήμη θα πρέπει να αποστηθίσει 2.306 σελίδες ....Ο παγκόσμιος διαγωνισμός θα λάβει χώρα στην Κίνα και το θέμα είναι η αποστήθιση 2.306 σελίδων του τηλεφωνικού καταλόγου του Σίδνεϊ.
Λόγω εντοπιότητας ένα από τα φαβορί είναι ο 32χρονος Αυστραλός Τάνσελ Αλί που είναι πρωταθλητής στη χώρα του.

Ο Αλί προπονείται για τον παγκόσμιο τίτλο, και όπως δείχνουν τα πράγματα, οι πιθανότητες να τον κερδίσει είναι ενθαρρυντικές.

Ο 32χρονος ισχυρίζεται είναι εύκολο για αυτόν να αποστηθίσει τις 2.306 σελίδες , καθώς ήδη θυμάται, 16.000 τηλεφωνικούς αριθμούς και όλες τις διαφημίσεις που περιέχει ο τηλεφωνικός κατάλογος!

"Πάντα πίστευα ότι έχω πολύ φτωχό μνημονικό, μέχρι που έμαθα την τεχνική και εφαρμόζοντάς την έφτασα εδώ που είμαι τώρα. Η πείρα μου έχει διδάξει ότι ο καθένας μπορεί να εξασκηθεί σ' αυτόν τον χώρο και να φτάσει σε καταπληκτικά αποτελέσματα. Διδάσκω την τεχνική αυτή για οχτώ χρόνια τώρα και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπήρξε ούτε ένας άνθρωπος που να μην μπορεί να το κάνει", δήλωσε ο Τάνσελ Αλί.

Ο Αυστραλός πρωταθλητής αποκαλύπτει και τη "συνταγή της ισχυρής μνήμης", καθώς όπως υποστηρίζει είναι θέμα συνδυασμών. "Συνδυάζεις το όνομα ενός ατόμου, για παράδειγμα, με μια εικόνα και δεν το ξεχνάς ποτέ" επεσήμανε .

Ο αριθμομνήμων… και όχι μόνο, ερωτηθείς, αν ξεχνά ποτέ τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ή την επέτειο του γάμου του, θα πει ότι είναι άνθρωπος και βέβαια ξεχνά ορισμένα πράγματα. "Αν εφαρμόζεις όμως τις στρατηγικές, μπορείς να θυμάσαι οτιδήποτε επιθυμείς", υποστήριξε ο Τάνσελ
Αλι.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου