Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

O πρώτος γάμος με παπά... ρομπότ!

Ένα ιαπωνικό ρομπότ, με την ονομασία I-Fairy, πραγματοποίησε στο Τόκιο την πρώτη στον κόσμο γαμήλια τελετή, αφού το ζευγάρι, που επαγγελματικά ασχολείται με τη βιομηχανία της ρομποτικής, θεώρησε λογικό.. ή φυσιολογικό, να εμπιστευθεί την ένωσή του με τα δεσμά του γάμου σε ένα ρομπότ.


Όπως δήλωσαν μάλιστα οι νεόνυμφοι, Τομοχίρο Σιμπάτα και Σατόκο Ινούε, εφόσον τα ρομπότ τους έφεραν κοντά, ήρθε ως φυσική επιλογή τελικά να επιλέξουν ένα ρομπότ για να τελέσει και το γάμο τους. Κατά τη διάρκεια της τελετής, το -θηλυκό παρακαλώ- 1,5 μέτρου ύψους ρομπότ, που παρέμεινε συνεχώς καθισμένο, μεταξύ άλλων, καθοδήγησε το γαμπρό να παραμερίσει το πέπλο της νύφης και να την φιλήσει.
Το ρομπότ, που έχει κατασκευαστεί από την ιαπωνική εταιρία Kokoro Co, θυγατρική της Sanrio Co, ελεγχόταν στη διάρκεια του γάμου από έναν τεχνικό της εταιρίας, μέσω καλωδίων, που το συνέδεαν με ένα υπολογιστή κρυμμένο πίσω από μια κουρτίνα.
Ο τεχνικός έδινε εντολές στην οθόνη του υπολογιστή και το ρομπότ εκτελούσε ανάλογα (δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες, μήπως κάτι πάει στραβά στο γάμο…).
"Θα ήταν ωραίο αν το ρομπότ ήταν λίγο πιο έξυπνο, αλλά παρόλα αυτά είναι πολύ καλή στο να εκφράζει τον εαυτό της", δήλωσε ο 36χρονος γαμπρός, που είναι καθηγητής ρομποτικής στο Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Νάρα, αναφερόμενος στον "παπά".
Το I-Fairy κοστίζει περίπου 68.000 δολάρια και υπάρχουν τρία μοντέλα της, στην Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη. Διαθέτει 18 βαθμούς κίνησης στα χέρια της και κυρίως επαναλαμβάνει κινήσεις και ήχους για τα οποία έχει προγραμματιστεί εκ των προτέρων.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου