Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Οι καλύτερες στιγμές της τεχνολογίας στον κινηματογράφο

Η εφημερίδα Guardian ζήτησε από το κοινό της να υποδείξει τις αγαπημένες ταινίες τους όπου η τεχνολογία παίζει σημαντικό ρόλο, και ιδού οι δεκαπέντε καλύτερες που προτάθηκαν, με το ανάλογο σχόλιο χρήστη:


1. Moon: «Επιτέλους ένα ψυχρό απαθές κομπιούτερ που δεν είναι παράφρων ψυχοπαθής! Η τεχνολογία που του επιτρέπει να κινείται σε ράγες είναι αληθοφανής όπως και η επιφάνεια εργασίας με το emoticon- που κρατάει και τον καφέ».
2. Westworld: «Για τα ρομπότ που μοιάζουν σχεδόν σαν άνθρωποι (θα κάνουν ποτέσωστά τα χέρια όμως;)».
3. Silent Running: Για τον Bruce Dern μαζί με το ρομπότ...
4. Soylent Green: «Με τον Charlton Heston και τον Edward G Robinson. Η ταινία ήταν μια ανάσα μακριά από το να βρει το πώς θα λειτουργούσαν τα κινητά τηλέφωνα».
5. Children Of Men: «Ένα απόλυτα πιστευτό επόμενο βήμα για την όψη των δρόμων του Λονδίνου».
6. Primer: «Ταινία χαμηλού προϋπολογισμού για τα ταξίδια στο χρόνο. Πρέπει να είναι αληθοφανής, επιστημονικά και τεχνολογικά, αφού για να καταλάβει κανείς την πλοκή – η οποία σχετίζεται με τον Heisenberg...»
7. Colossus: The Forbin Project: «Ένας υπολογιστής καταλαμβάνει τον κόσμο με επιτυχία, εξαπατώντας τον άνθρωπο. Έκανε πρεμιέρα την ίδια χρονιά με την Οδύσσεια του Διαστήματος, η οποία την επισκίασε».
8. Contact: «Από τις πιο πειστικές ταινίες sci-fi ταινίες, με την επιστήμη στο επίκεντρο».
9. Johnny Mnemonic: «Μάπα η ταινία, αλλά η σκηνή όπου ο Johnny αλληλεπιδρά με το διαδίκτυο με τεχνολογία 3D, αποτελεί μια πολύ καλή απεικόνιση του πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει στο μέλλον».
10. Hackers: «Αληθοφανές και ρεαλιστικό το στήσιμο της απάτης».
11. The Bourne Supremacy: «Όταν ο Bourne θέλει να μάθει περισσότερα για τον Ρώσο πολιτικό που σκότωσε, δεν κάνει τίποτα το σουπερ κατασκοπικό – απλά γράφει το όνομα του τύπου στο Google...»
12. War Games: «Ο Matthew Broderick επικοινωνεί με έναν στρατιωτικό υπερ-υπολογιστή χρησιμοποιώντας την πραγματική τεχνολογία της εποχής (1983)».
13. Antitrust: «Αρκετά καλή απεικόνιση του χώρου του προγραμματισμού ανοιχτής πηγής».
14. The Island: «Για την διαδραστική επιφάνεια εργασίας του Η/Υ. Προφανώς αυτή η τεχνολογία είναι πολύ κοντά στην εποχή μας».
15. Runaway: «Όπλα με σφαίρες που στρίβουν στη γωνία... κάτι όχι δύσκολο για τη σημερινή τεχνολογία».

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου