Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον Google για “κατευθυνόμενα” αποτελέσματα αναζήτησης


Η Google έχει κατηγορηθεί ουκ ολίγες φορές για τις πρακτικές που ακολουθεί η δημοφιλής μηχανή αναζήτησής της και αυτή τη φορά ο ιντερνετικός κολοσσός φαίνεται πως έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ, Χοακίν Αλμούνια, δήλωσε ότι πολύ σύντομα θα ζητηθεί από τη Google να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο “κατευθύνει” τα αποτελέσματα αναζήτησης, δείχνοντας ευνοϊκότερη μεταχείριση στα δικά της προϊόντα (Google Maps, Google Flight Search κ.α.) και απομακρύνοντας την κίνηση από αυτά των ανταγωνιστών της.

Συνεχίζοντας, κατηγόρησε τη Google ότι με τον τρόπο αυτό καταχράται την κυρίαρχη θέση της στο χώρο της αναζήτησης, κάτι το οποίο ερευνάται από τους αρμόδιους φορείς τα τελευταία δύο χρόνια. Πράγματι, αξίζει να σημειώσουμε ότι στην Ευρώπη η Google βρίσκεται πίσω από το 90% των συνολικών αναζητήσεων στο Διαδίκτυο.

Παρόμοια έρευνα διεξήχθη πρόσφατα από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTS) η οποία όμως έκρινε τις πρακτικές της Google νόμιμες.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου