Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

«Αιωρούμενη» διεπιφάνεια καταργεί την αφή

Ονομάζεται Xperia Sola και είναι το νέο smartphone του ιαπωνικού κολοσσού Sony. Παρά το γεγονός ότι εκ πρώτης όψεως δεν διαφέρει ιδιαίτερα από τους προκατόχους του, το συγκεκριμένο κινητό έχει ένα κρυφό «προσόν». Είναι εξοπλισμένο με μια υπερσύγχρονη οθόνη «αιωρούμενης» διεπιφάνειας η οποία δεν απαιτεί το άγγιγμα του χρήστη για την αναγνώριση εντολών.

Η hi-tech οθόνη, η οποία δίνει νέα διάσταση στον όρο της αφής, επιτρέπει στον χρήστη να «αγγίζει» την οθόνη στον αέρα, απλά πλησιάζοντας με το δάχτυλό του σε κοντινή απόσταση από αυτήν. Το αιωρούμενο άγγιγμά του σε ρόλο ποντικιού τού επιτρέπει να κάνει τις επιλογές του και να δίνει τις εντολές του στην έξυπνη συσκευή.

Ηδη μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας εργάζονται πυρετωδώς για την ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογίας η οποία προς αποφυγήν της αφής θα λειτουργεί με τη βοήθεια κάμερας. Στόχος τους είναι η ανάπτυξη μιας διεπιφάνειας που θα απαλλάσσει τον χρήστη από το διαρκές «χάιδεμα» της οθόνης και θα του επιτρέπει να απαντά στο τηλέφωνο, να διαχειρίζεται τις φωτογραφίες ή άλλα αρχεία του μέσω χειρονομιών.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου