Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Νέα θεωρία συνδέει τη Σινδόνη του Τορίνο με την ανάσταση

Το γρίφο της αμφιλεγόμενης Ιεράς Σινδόνης του Τορίνο, πάνω στην οποία υποτίθεται ότι έχει αποτυπωθεί το σώμα και το πρόσωπο του Χριστού, προσπαθεί να λύσει ένας ακόμα ερευνητής.
Νέα θεωρία συνδέει τη Σινδόνη του Τορίνο με την ανάστασηΟ Thomas de Wesselow στο βιβλίο του «The Sign» προσπαθεί να αποδείξει με ιστορικά στοιχεία ότι η Σινδόνη συνδέεται με την ανάσταση του Χριστού.

Σύμφωνα με τον Βρετανό ιστορικό, η προηγούμενη χρονολόγηση της Σινδόνης με τη μέθοδο του ραδιοάνθρακα που την τοποθετεί μεταξύ των ετών 1260 και 1390, είναι λανθασμένη.

Ο ιστορικός υποστηρίζει ότι πρόκειται για το πραγματικό σάβανο που τύλιξε το σώμα του Χριστού μετά τη σταύρωση και ότι αυτό ήταν το πειστήριο της ανάστασης για τους μαθητές του. Το γεγονός ότι η Σινδόνη βρέθηκε στη Γαλλία, εξηγεί με την ιστορία του ιππότη Geoffrey de Charny. Σύμφωνα με τη θεωρία του, ο de Charny σχετιζόταν με τους σταυροφόρους που κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη το 1024. Η Σινδόνη, που βρισκόταν τότε στην Κωνσταντινούπολη, ήταν ανάμεσα στα λάφυρα των σταυροφόρων και έτσι βρέθηκε στη Γαλλία.

Πηγή

1 σχόλια:

http://apolloniustyaneus.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html

Δημοσίευση σχολίου