Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ποιος είναι ο Ρώσος Banksy;

Ο ανώνυμος καλλιτέχνης P183 γεμίζει την Μόσχα με τέχνη
Ποιος είναι ο Ρώσος Banksy;

Ενας αινιγματικός ρώσος καλλιτέχνης με το κωδικό όνομα P183 έχει ήδη χαρακτηριστεί από πολλούς ως ο Ρώσος Banksy, επειδή η δουλειά του μοιάζει με του Βρετανού που έχει γίνει διάσημος για την guerilla art που δημιουργεί στους δρόμους των πόλεων.


Λίγα πράγματα είναι γνωστά για τον P183, τον οποίον ο κόσμος έχει βαφτίσει και Bankski. Αν κάποιος όντως εμπιστευτεί τις φήμες, τότε τον λένε Παβέλ, είναι 28 ετών και έχει σπουδάσει σχέδιο. Αυτές όμως που μιλάνε από μόνες τους είναι οι εντυπωσιακές εικόνες που προκύπτουν από την τέχνη που δημιουργεί στη Μόσχα. Οπτικές ψευδαισθήσεις επάνω σε τοίχους και μέσα σε αλάνες λειτουργούν ως ένα έξυπνο πολιτικό και κοινωνικό σχόλιο. Τεράστια γυαλιά ξεπροβάλλουν μέσα από το χιόνι, ένα κοριτσάκι κρεμάει χριστουγεννιάτικες μπάλες σε συρματοπλέγματα, ενώ ένας διαδηλωτής κρατά μια δάδα που αποκτά πραγματική φωτιά το βράδυ.



Ακριβώς όπως ο Banksy, ο P183 προσφέρει δωρεάν τέχνη που μεταμορφώνει το γκρίζο αστικό τοπίο σε κάτι περισσότερο ανθρώπινο και διασκεδαστικό. Και αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία από το ποιος είναι ο καλύτερος.

 

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου