Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

«Καρδιακό» γιλέκο ειδοποιεί για έμφραγμα

Προσφέρει τρισδιάστατη απεικόνιση της καρδιάς και δοκιμάζεται σε νοσοκομείο της Βρετανίας
«Καρδιακό» γιλέκο ειδοποιεί για έμφραγμα
Το Heartscape 3D ECG System προσφέρει πανοραμική τρισδιάστατη απεικόνιση της καρδιάς ανά πάσα στιγμή
 
Ένα «καρδιακό» γιλέκο το οποίο θα ειδοποιεί εγκαίρως τους γιατρούς σε περίπτωση εμφράγματος αυτού που το φοράει δοκιμάζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, σε βρετανικό νοσοκομείο.

Η επαναστατική συσκευή προσφέρει πολύ πιο έγκαιρη διάγνωση – ως και 12 ώρες νωρίτερα από τις υπάρχουσες μεθόδους. Αποτελεί βελτιωμένη εκδοχή ενός συστήματος που είχε δοκιμαστεί με επιτυχία σε μεγάλης κλίμακας δοκιμές το 2010 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πανοραμικό καρδιογράφημα 3D
Το Heartscape 3D ECG System διαθέτει 80 αισθητήρες (σε σχέση με 12 στους συμβατικούς καρδιογράφους) οι οποίοι τοποθετούνται στον θώρακα και στην πλάτη του ασθενούς προσφέροντας άμεσα μια πανοραμική τρισδιάστατη απεικόνιση της καρδιάς σε οθόνη.
Με τον τρόπο αυτόν οι γιατροί μπορούν μέσα σε μερικά λεπτά όχι μόνο να δουν αν ο ασθενής έχει υποστεί έμφραγμα αλλά και να εντοπίσουν το σημείο του καρδιακού μυός στο οποίο παρουσιάζεται το πρόβλημα.
Με τη συμβατική μέθοδο του απλού καρδιογραφήματος η διάγνωση είναι πολύ πιο χρονοβόρα, καθώς ο ασθενής χρειάζεται να περιμένει ως και 12 ώρες έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εξετάσεις αίματος.

Πρώτες δοκιμές στην Ευρώπη
Η νέα συσκευή, η οποία αναπτύχθηκε από την εταιρεία Verathon, θα αρχίσει να δοκιμάζεται τον Μάρτιο σε ασθενείς υψηλού κινδύνου στις μονάδες επειγόντων περιστατικών και εισαγωγής στο Bradford Royal Infirmary του Γιορκσάιρ. Οι αρμόδιοι σκοπεύουν να επεκτείνουν τις δοκιμές σε ολόκληρο το νοσοκομείο το 2013.
Οι ειδικοί θεωρούν ότι το «καρδιακό» γιλέκο θε βελτιώσει σημαντικά τις δυνατότητες διάγνωσης και θεραπείας των καρδιοπαθειών. «Τα σημερινά, συμβατικά μηχανήματα δεν είναι τόσο ευαίσθητα στη διάγνωση των καρδιοπαθειών» τόνισε ο Τζέιμς Ντάνμπαρ, γιατρός του βρετανικού νοσοκομείου.
«Αυτό το νέο γιλέκο θα μας βοηθήσει να έχουμε άμεση και εις βάθος τρισδιάστατη άποψη διευκολύνοντάς μας να ερμηνεύσουμε αν ένας ασθενής παθαίνει έμφραγμα και δίνοντάς μας τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε νωρίτερα τη θεραπεία, με καλύτερα,όπως ελπίζουμε, αποτελέσματα για τον ασθενή» πρόσθεσε ο κ. Ντάνμπαρ.
Εντός του έτους το Heartscape θα δοκιμαστεί και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου