Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

O διαχρονικός Pacman νικητής στον διαγωνισμό αισιοδοξίας


Diagonismos_aisiodoksias
Μηνύματα γεμάτα αισιοδοξία και θετική ενέργεια, που σκοπό είχαν να παρασύρουν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης από την «γκρίζα» πραγματικότητα σε μια πιο φωτεινή πλευρά της ζωής, «κατέκλυσαν» τις τελευταίες εφτά ημέρες τη γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook.

Συνολικά 59 μηνύματα, όλα τυπωμένα σε αφίσες, από ερασιτέχνες γραφίστες της πόλης ζητούσαν έως και χθες την ψήφο των χρηστών του facebook, ώστε να αναδειχθεί το πιο αισιόδοξο μήνυμα «Made in Thessaloniki».  
Η αφίσα που συγκέντρωσε τα περισσότερα «like» ήταν μία που αξιοποιεί το παλιό, γνωστό, ηλεκτρονικό παιχνίδι του Pacman, το οποίο αγαπήθηκε από πολλές γενιές, με το θετικό μήνυμα «Καθετί ξαναγιεννιέται».

nikitis


Δεύτερη αναδείχτηκε η αφίσα με το μήνυμα «Μην το βά ΖΕΙΣ κάτω. Μπορείς. Και όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα», ενώ την τρίτη θέση στη συγκεκριμένη ψηφοφορία πήρε η αφίσα με τα δύο, ενωμένα, κουλούρια της Θεσσαλονίκης που σχηματίζουν το μήνυμα «Μπι κοολ».

aisiodoksia2

aisiodoksia3

Συνολικά, στη διαδικασία που διήρκησε μία εβδομάδα ψήφισαν 2027 χρήστες του facebook και οι 20 επικρατέστερες αφίσες θα τυπωθούν και θα εκτεθούν το διάστημα από 2 έως 16 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ. Επιπλέον, ο πρώτος νικητής κερδίζει μία υποτροφία σε ιδιωτική σχολή.

aisiodoksia4

aisiodoksia5

Το εγχείρημα ανατέθηκε στο κοινό από την ομάδα αστικού ακτιβισμού «Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς» σε συνεργασία με το περιοδικό Parallaxi και το +Design.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου