Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Αποβολή μοναχής λόγω... Facebook;


«Η αδελφή του διαδικτύου», μια 54χρονη Ισπανίδα καλόγρια γνωστή και ως María Jesus Galan αποβλήθηκε από τη μονή Santo Domingo el Real του Τολέδο. Αιτία, σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, ότι οι ανώτεροί της δεν ενέκριναν την αυξημένη δημοφιλία της στο διαδίκτυο».

Το προφίλ της καλόγριας στο Facebook είχε συμβάλλει σημαντικά στην επέκταση της φήμης της στο διαδίκτυο. Μέσω του Facebook, άλλωστε, ανακοίνωσε και την αποχώρησή της από το μοναστήρι γεγονός που διέψευσαν οι θρησκευτικές αρχές. Η ηγουμένη του μοναστηριού έκανε λόγο για απλή «μεταφορά της μοναχής σε άλλο μοναστήρι της ίδιας τάξης».

Το θέμα απασχόλησε σημαντικά τα ισπανικά και τα ξένα Μέσα. Στο Facebook, χρήστες έστειλαν πολυάριθμα μηνύματα συμπαράστασης προς τη μοναχή σε διάφορες γλώσσες: «Μην εγκαταλείπεις αδερφή», «Μπράβο, αδερφή μου», αναφέρουν ορισμένα από αυτά.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο Cadenaser, η μοναχή υπεραμύνεται της χρήσης του διαδικτύου. «Το διαδίκτυο προτείνει πολύ καλά πράγματα, αν είστε καθαρός άνθρωπος που ψάχνει στοιχεία για την εργασία του ή για λίγο αντιπερισπασμό. Εκεί μπορείτε να συναντήσετε το Θεό», σημειώνει.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου