Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Κινητά για... φίλημα!

Ως σήμερα χρησιμοποιούσαμε τα κινητά μας για την ανταλλαγή κλήσεων, γραπτών μηνυμάτων, e-mail, φωτογραφιών και βίντεο. Οπως όλα δείχνουν, όμως, δεν αποκλείεται σύντομα να αρχίσουμε να τα χρησιμοποιούμε και για την ανταλλαγή μιας νέας γενιάς αισθητηριακών μηνυμάτων.

«Ως τώρα τα κινητά τηλέφωνα απασχολούσαν ένα πολύ μικρό μέρος των αισθητηριακών μας ικανοτήτων» αναφέρει ο ερευνητής σχεδίου Φαμπιάν Χέμερτ, από το Πανεπιστήμιο των Τεχνών του Βερολίνου. «Οι συσκευές αυτές είναι ιδανικές για την ανταλλαγή πληροφοριών - κείμενο, βίντεο και ομιλία -, δεν προσφέρουν όμως καμία αίσθηση της εγγύτητας μεταξύ των χρηστών».

Το γεγονός αυτό προβλημάτισε τον ερευνητή, ο οποίος ανέπτυξε μια σειρά προτύπων συσκευών που μπορούν να μεταδώσουν την ανάσα, το λαχάνιασμα ή ακόμη και το φιλί.

Η «ζωντανή» λειτουργία των δύο πρώτων αισθητηριακών συσκευών κατά τον ειδικό βασίζεται σε αισθητήρες δύναμης. Το κινητό για... φίλημα πάλι λειτουργεί με τη βοήθεια ενός αισθητήρα υγρασίας στη συσκευή του αποστολέα και έναν βρεγμένο σπόγγο ο οποίος μέσω μιας ημιδιαπερατής μεμβράνης πιέζει την υγρασία στη συσκευή του παραλήπτη. Το πόσο ζουμερό θα είναι το φιλί που λαμβάνει ο παραλήπτης εξαρτάται από την ένταση του πάθους που δείχνει προς τη συσκευή του ο αποστολέας. Για τους ερωτευμένους - και όχι μόνο - που βρίσκονται μακριά ο ένας από τον άλλον δεν αποκλείεται ένα τέτοιο κινητό να περιορίσει έστω και εικονικά την απόσταση.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου