Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Το «BatMobile» είναι εδώ!


Ενα αγωνιστικό όχημα-ρουκέτα δημιούργησε η ιαπωνική Nissan. Το DeltaWing θα μπορούσε να παρομοιαστεί με το αυτοκίνητο του BatMobile, το φημισμένο όχημα του Batman. Σχεδιασμένο ώστε να είναι υπερβολικά ελαφρύ και αεροδυναμικό, το φουτουριστικό όχημα διαθέτει μπροστινά λάστιχα πάχους μόλις τεσσάρων ιντσών.
Σύμφωνα με τους οδηγούς Μαρίνο Φρανκίτι και Μάικλ Κρουμ, που δοκίμασαν το αστραπιαίο όχημα, η θέση του οδηγού είναι ιδιαίτερα άνετη. Με τη μηχανή στο πίσω μέρος και το μεγαλύτερο μέρος του βάρους του οχήματος να συγκεντρώνεται εκεί, ο οδηγός θα κερδίζει σε ευελιξία πραγματοποιώντας με άνεση τις δύσκολες στροφές. 
Ο τετρακύλινδρος κινητήρας DIG-T (Direct Injection Gasoline–Turbocharhed) 1,6 λίτρων και ισχύος 300 ίππων με άμεσο ψεκασμό βενζίνης και έναν υπερσυμπιεστή, σε συνδυασμό με την υπερβολικά περιορισμένη αεροδυναμική αντίσταση και το μηδαμινό βάρος του DeltaWing, υπόσχεται την «απογείωσή» του σε χρόνο-ρεκόρ.
Το επαναστατικό πρότυπο αναμένεται να «πετάξει», εκτός συναγωνισμού, τον ερχόμενο Ιούνιο στη θρυλική γαλλική πίστα Le Mans.


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου