Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Παρκάρισμα με το κινητό!

Μια τεχνολογία που υπόσχεται να γλιτώσει τους ταλαιπωρημένους οδηγούς από το μαρτύριο της μαραθώνιας αναζήτησης μιας θέσης στάθμευσης ανέπτυξε η βρετανική εταιρεία Deteq Solutions.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η μεγαλύτερη δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι ένα τέτοιο σύστημα θα πρέπει να είναι σε θέση να αναγνωρίζει και να ανακοινώνει πότε μια θέση αδειάζει.
Για τον λόγο αυτό οι ίδιοι χρησιμοποίησαν οικονομικούς ασύρματους αισθητήρες μεγέθους επτά εκατοστών και προχώρησαν στην τοποθέτησή τους σε συγκεκριμένες θέσεις, προκειμένου να αντιλαμβάνονται πότε αυτές είναι κατειλημμένες και πότε όχι. Οι πληροφορίες που συλλέγονται από αυτούς στέλνονται στη συνέχεια ασύρματα σε μια βάση δεδομένων η οποία, όπως οραματίζονται οι ερευνητές, θα μπορούσε να λειτουργεί σε συνδυασμό με μια εφαρμογή για έξυπνα κινητά που θα ειδοποιεί τους ενδιαφερόμενους για την ύπαρξη κενών θέσεων πάρκινγκ στην περιοχή τους. Σύντομα και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Σάσεξ αναμένεται να ξεκινήσουν οι δοκιμές της τεχνολογίας έξυπνου παρκαρίσματος.
Στην παρούσα φάση η εταιρεία βρίσκεται σε στάδιο κατοχύρωσης της ευρεσιτεχνίας και για τον λόγο αυτό δεν αποκαλύπτει περαιτέρω λεπτομέρειες γύρω από τον ακριβή τρόπο λειτουργίας του πρακτικού συστήματος παρκαρίσματος. Το σίγουρο είναι ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να απαλλάξει τους οδηγούς από τον εκνευρισμό αλλά και από το χάσιμο πολύτιμου χρόνου που συνοδεύει τη διαδικασία της στάθμευσης στα συνωστισμένα αστικά κέντρα.

Πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου