Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Χάμπουργκερ από «κρέας του σωλήνα»!

Ο Ολλανδός βιολόγος Mark Post μέσα στον επόμενο χρόνο θα είναι έτοιμος να παρουσιάσει το πρώτο δείγμα «κρέατος του σωλήνα» στον κόσμο. Για την δημιουργία του τεχνητού κρέατος θα χρησιμοποιηθούν βλαστοκύτταρα από απομεινάρια ζώων σε σφαγεία, τα οποία, με την κατάλληλη επεξεργασία, θα μετατραπούν σε μυϊκό ιστό. Το εν λόγω εγχείρημα θα κοστίσει περίπου 345.000 δολάρια, ενώ αναμένεται ότι η ανακάλυψη αυτή θα φανεί χρήσιμη στην ανθρωπότητα στο απώτερο μέλλον.

 Χάμπουργκερ από "κρέας του σωλήνα"!

Ο λόγος; Κατά τα λεγόμενα του Ολλανδού καθηγητή η συγκεκριμένη «ανακάλυψη» θα προστατέψει εκατομμύρια ζώα στον πλανήτη από βέβαιο θάνατο (ικανοποιώντας και τους φιλόζωους), ενώ θα προστατευθεί αποτελεσματικά το περιβάλλον, αφού θα διατηρηθεί η τροφική αλυσίδα. Επιπλέον κανένας άνθρωπος πλέον στον κόσμο δεν θα στερείται το κρέας, καθώς οι ανάγκες μέχρι το 2030 θα έχουν πολλαπλασιαστεί.

 Χάμπουργκερ από "κρέας του σωλήνα"!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «τεχνητό κρέας» θα είναι όμοιο με το κανονικό και όχι απομίμηση κρέατος. Εις αναμονήν, λοιπόν, των «κρατοφιλικών» εξελίξεων που θα μας φέρει πιο κοντά σε σουβλάκι ή χάμπουργκερ… του σωλήνα!
Οφείλουμε βέβαια να ομολογήσουμε ότι μια τέτοια εξέλιξη μας προκαλεί ανατριχίλα, όσο ωφέλιμη και να αποδειχτεί για τα ζώα του πλανήτη.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου