Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

21 αστικοί μύθοι!


Ο κόσμος διψάει για συναρπαστικές ιστορίες και κάποιοι είναι διατεθειμένοι να τις προσφέρουν. Από στόμα σε στόμα, από καφετέρια σε καφετέρια, από κομπιούτερ σε κομπιούτερ οι αστικοί μύθοι εξαπλώνονται, γιγαντώνονται και στο τέλος γίνονται γεγονότα που η πλειοψηφία τα θεωρεί δεδομένα.
21 αστικοί μύθοι!
21. Παντού υπάρχει ένας… μύθος
Σε πάνω από δέκα χώρες κυκλοφορεί η ιστορία με κάποιον διάσημο που πηγαίνει στο νοσοκομείο για να βγάλει κάτι που… παγιδεύτηκε στον πρωκτό του. Για μπουκάλι μιλούν σε Ελλάδα και Ισπανία, αγγούρι στην Γερμανία ενώ οι Αμερικάνοι το πάνε πιο πέρα το θέμα καθώς η ιστορία θέλει τον Ρίτσαρντ Γκιρ να έχει ένα ποντίκι…
20. Λιώνω για μια Κόκα-Κόλα
Απρόσεκτος εργάτης σε εργοστάσιο της Κόκα Κόλα πέφτει μέσα σε τεράστιο καζάνι με αναψυκτικό και αντί να ρεύεται για μια ζωή, λιώνει. Αποδεδειγμένα όμως η Κόκα Κόλα, σε καμία μορφή της, δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν οξύ.
19. Αναθεματισμένη… φουστανέλα
«Αν είσαι μάγκας πήγαινε στο νεκροταφείο τα μεσάνυχτα» λένε δύο φίλοι σε έναν άλλο. Αυτός το παίρνει προσωπικά και πάει και μάλιστα σκοπεύει να καρφώσει και ένα μαχαίρι σε έναν τάφο για να αποδείξει την παρουσία του εκεί. Τελικά την άλλη μέρα τον βρήκαν νεκρό δίπλα στο μνήμα! Αποδείχθηκε πως άθελα του κάρφωσε με το μαχαίρι του και την καπαρτίνα που φορούσε και πέθανε από το σοκ αφού θεώρησε πως τον κράτησε κάποιος νεκρός. Η ιστορία είναι τόσο παλιά που στην αρχική της μορφή ο άτυχος νεαρός φορούσε φουστανέλα.
18. Χημεία και τέρατα
Πανικό είχε προκαλέσει η είδηση πως το φάρμακο «Προγκεστερέξ» ρίχνει όλες τις αναστολές και χρησιμοποιείται στους βιασμούς γυναικών. Τέτοιο φάρμακο όμως δεν υπάρχει και όλα είναι μια φάρσα που ξεκίνησε το 1999 μέσω e-mail. Από τότε πολλά έχουν κυκλοφορήσει για διάφορα περίεργα φάρμακα.
17. Ο καλός Σαμαρείτης
Σταματάς στον δρόμο να βοηθήσεις κάποιον που του έχει σκάσει το λάστιχο και μετά από μια εβδομάδα έρχεται στο σπίτι σου μια επιταγή 100.000ευρώ. Ο άνθρωπος που βοήθησες ήταν τελικά μεγιστάνας (Γκέιτς, Τραμπ, Λάτσης) και σου ανταπέδωσε το καλό που του έκανες. Και μετά ξύπνησες…
16. Ασφάλειες με το… κομμάτι
Η Πάμελα ασφάλισε… τόσο το στήθος, η Λόπεζ… τόσο τα οπίσθια της, η Σακίρα την μέση της. Τεράστια ποσά και τεράστια παραμύθια αφού τέτοιες ασφάλειες δεν έχουν γίνει. Ο μύθος πάει πολλά χρόνια πίσω και έχει χρεωθεί σε πολλούς διάσημους που είχαν κάτι ξεχωριστό.
15. Η κόρη του φαρμακοποιού
Ξαναμμένος νεαρός πάει σε φαρμακείο να αγοράσει προφυλακτικά. Ντροπαλός πιάνει κουβέντα με τον φαρμακοποιό που τελικά του δίνει και ευχή να περάσει καλά. Πηγαίνει στο σπίτι της φίλης του, χτυπά την πόρτα και ανοίγει ο φαρμακοποιός που είναι τελικά ο… πεθερός.
14. Γατάκι κατά παραγγελία
Φωτογραφίες με γατάκια σε μπουκάλια είχαν προκαλέσει σάλο. Σύμφωνα με τον μύθο τα γατάκια έμπαιναν από μικρά σε βάζα και τελικά έπαιρναν το σχήμα τους. Φρικιαστική φαντασία που διαδόθηκε μέσω διαδικτύου.
13. Κροκόδειλοι στην πόλη
Η κλασική ιστορία με τους γεμάτους κροκόδειλους υπονόμους της Νέα Υόρκης. Ο κόσμος έριχνε τα κροκοδειλάκια στις λεκάνες και αυτά γίνονταν τέρατα κάτω από την πόλη. Πότε όμως δεν έχει βρεθεί έστω και ένα.
12. Ο… πεινασμένος μαύρος
Πρόκειται για μύθο τελευταίας κοπής. Μέσα σε λεωφορείο ρατσίστρια γιαγιά επιτίθεται σε αφρικανό που κάθεται. Η γιαγιά θεωρεί ότι της έχει πάρει τη θέση και τον πρήζει. «Σήκω εδώ που σας μαζέψαμε». Τελικά αδειάζει θέση δίπλα στον Αφρικανό και η γιαγιά κάθεται. Δύο ελεγκτές ανεβαίνουν στο λεωφορείο. Η ηλικιωμένη κυρία βγάζει με μιας το εισιτήριο από την άσχημη δερμάτινη τσάντα της και το κρατάει με καμάρι. Ο Αφρικανός ξαφνικά το αρπάζει και το τρώει. Όταν ο ελεγκτής ζητά το εισιτήριο η γιαγιά λέει ότι της το έφαγε ο μαύρος. Τελικά η γιαγιά πληρώνει πρόστιμο. Αυτός ο μύθος κυκλοφορεί εδώ και πέντε χρόνια και δεκάδες θα σας πουν ότι το έχουν δει με τα μάτια τους να γίνεται σε διάφορα σημεία της πόλης.
11. Πως κατάντησε έτσι αυτό το παιδί
Ο μύθος θέλει τον Μέριλιν Μάνσον να έχει πρωταγωνιστήσει σε παιδική ηλικία σε οικογενειακή τηλεοπτική σειρά. Ο Μάνσον έπαιξε το καλό και υπάκουο παιδί στην σαπουνόπερα. Ακόμα και να ήταν αλήθεια δεν θα μπορούσαμε να το πιστέψουμε.
10. Τα Ελληνικά καταλαμβάνουν τα pc
Η υπόθεση Hellenic Quest που διαδόθηκε τόσο πολύ ώστε έφτασε ακόμα και στην ελληνική Βουλή. Μια καλοστημένη φάρσα που ήθελε τη χρήσης της
Ελληνικής γλώσσας στους υπολογιστές του μέλλοντος. Μάλιστα είχαν «εφευρεθεί» ακόμα και δηλώσεις για το θέμα, ενώ ένας πρώην υπουργός μίλησε για το Hellenic Quest προκαλώντας τεράστιες αντιδράσεις.
9. Οι δύο τενόροι
Ντομίνγκο και Καρέρας έχουν μεγάλη κόντρα κυρίως λόγω της καταγωγής τους (Μαδριλένος ο πρώτος, Καταλανός ο δεύτερος). Το 1987 ο Καρέρας δίνει μάχη με τον καρκίνο και τελικά μένει χωρίς χρήματα. Τελικά χάρη στην στήριξη του ιδρύματος «Χερμόσα» ο Καρέρας σώζεται και γίνεται καλά. Τελικά αποκαλύπτεται ότι ο Ντομίνγκο έχει ιδρύσει και χρηματοδοτεί το ίδρυμα να βοηθήσει τον… εχθρό του. Τελικά ούτε τέτοιο ίδρυμα υπάρχει ούτε ποτέ ο Καρέρας χρειάστηκε οικονομική βοήθεια από τον φίλο του στην πραγματικότητα Πλάθιντο Ντομίνγκο.
8. Το ωτοστόπ
Μια κοπέλα κάνει ωτοστόπ. Ο καλός οδηγός την παίρνει και δέχεται να την πάρει σπίτι της. Όταν φτάνουν αυτή εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Ο οδηγός χτυπά την πόρτα του σπιτιού και λέει την ιστορία. Του απαντούν πως η κοπέλα έχει πεθάνει εδώ και χρόνια. Κλασικός αστικός μύθος.
7. Τα ενοχλητικά… πλευρά
Η Σακίρα έχει βγάλει δύο πλευρά για να χορεύει καλύτερα, η Πάμελα Άντερσον για να δείχνει πιο λεπτή και ο Μέριλιν Μάνσον για να αυτοϊκανοποιείται. Τελικά τα πλευρά όλων είναι στη θέση τους.
6. Οι ερμαφρόδιτοι
Όπως και στην περίπτωση των… μπουκαλιών έτσι και εδώ πολλοί έχουν την ρετσινιά. Στη χώρα μας έχει ακουστεί για κάποιες περιπτώσεις. Στις ΗΠΑ διπλά προικισμένη έχει ακουστεί πως είναι η Τζέιμι Λι Κέρτις, η Κιάρα και η Lady Gaga. Άλλος ένας μύθος που φαίνεται πως αρέσει σε όλο τον πλανήτη.
5. Ice Disney
Πολλοί πιστεύουν ακόμα και σήμερα ότι το σώμα του Γουόλτ Ντίσνεϊ βρίσκεται αποθηκευμένο σε κάποιο ψυγείο. Ο μύθος θέλει τον Ντίσνεϊ να έχει ζητήσει να καταψυχθεί η σορός του ώστε αν ποτέ η τεχνολογία εξελιχθεί τόσο να τον επαναφέρουν στη ζωή του. Τελικά ο Ντίσνεϊ μετά τον θάνατο του αποτεφρώθηκε και η τέφρα του τοποθετήθηκε σε κενοτάφιο στο Γκλέντεϊλ της Καλιφόρνιας.
4. Το τσουνάμι
Μια φωτογραφία είχε αφήσει άναυδο τον κόσμο. Ο φωτογράφος έλεγε ότι την τράβηξε κάποιος στην Ινδονησία λίγο πριν χτυπήσει το τσουνάμι το 2004. Τελικά η εικόνα είναι από μια αμμοθύελλα το 2002 στην Αυστραλία.
3. Ουυυυυυ σιξ σιξ σιξ
Ακόμα και διαδηλώσεις είχε προκαλέσει η… ανακάλυψη ότι στο σύστημα barcode κρύβεται ο αριθμός 666. Μποϊκοτάζ, βιβλία και προφητείες για κάτι που έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι έτσι. Ο αριθμός δεν υπάρχει στο συγκεκριμένο σύστημα.
2. Συλλέκτης… νεφρών
Ένας άντρας γνωρίζει μια πανέμορφη κοπέλα σε μπαρ. Καταλήγουν στο σπίτι του. Την επομένη μέρα ξυπνά γυμνός μέσα στη μπανιέρα με αρκετό πάγο. Στην κοιλιά του διακρίνει έντρομος μια τομή. Το νεφρό του λείπει. Ιστορία που κάνει τον γύρο όλου του πλανήτη και όλοι έχουν έναν γνωστό που το έχει ζήσει.
1. Παραλίγο «Έλληνες»
Για ένα ψήφο, στο τσακ και στις ΗΠΑ θα μιλούσαν ελληνικά. Δυστυχώς το ίδιο ισχυρίζονται Γερμανοί, Ισπανοί και Γάλλοι. Η αλήθεια είναι ποτέ δεν έγινε τέτοια ψηφοφορία μια και τα Αγγλικά ήταν η γλώσσα που κυριαρχούσε και το νεοσύστατο κράτος βασίστηκε στα Αγγλοσαξονικά πρότυπα.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου