Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

200.000 γυμνά σώματα σε ένα… ανθρώπινο μωσαϊκό!

Ο Ιταλός καλλιτέχνης Angelo Musco ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη και είναι γνωστός για τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που συνθέτει χρησιμοποιώντας γυμνά σώματα ανδρών, γυναικών και παιδιών διάφορων ηλικιών. Στην ουσία πρόκειται για τεράστια ανθρώπινα μωσαϊκά που αναπαριστούν τη γέννηση και την αναπαραγωγή με έναν παράξενο τρόπο.

200.000 γυμνά σώματα σε ένα... ανθρώπινο μωσαϊκό!

Ο Angelo εμπνέεται από μια αποικία μυρμηγκιών ή μια κυψέλη μελισσών, ακόμη από μια φωλιά πτηνών ή από τις ρίζες ενός δέντρου και πάνω σε αυτές τις δομές του φυσικού κόσμου «τοποθετεί» τα γυμνά σώματα.  Επιπλέον, βασική πηγή έμπνευσης γι’ αυτόν αποτελεί η προσωπική του ιστορία, όπως τη βίωσε από τα πρώτα λεπτά της γέννησής του.

200.000 γυμνά σώματα σε ένα... ανθρώπινο μωσαϊκό!

Πιο συγκεκριμένα, αυτός και η μητέρα του κινδύνεψαν να πεθάνουν στη γέννα, ενώ ο ίδος για αρκετά χρόνια είχε αδυναμία να κινήσει το δεξί του χέρι. Αυτό συνέβαλε στο να ασχοληθεί με την τέχνη, επιθυμώντας να βρει διαφορετικά «μονοπάτια» για να εκφράσει τις παιδικές ευαισθησίες του αλλά και τρόπους για να καταπολεμήσει τη φυσική του αδυναμία.

200.000 γυμνά σώματα σε ένα... ανθρώπινο μωσαϊκό!

Το έργο «απεικονίζεται» πρώτα στο μυαλό του, στη συνέχεια επιλέγει το «φυσικό καμβά» που θα χρησιμοποιήσει για να τοποθετήσει τα σώματα και τέλος φωτογραφίζει τους γυμνούς εθελοντές στο στούντιο. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι χρονοβόρα, καθώς μπορεί να διαρκέσει μήνες ή ακόμη και χρόνια, αφού -μετά τις λήψεις- πρέπει να συνθέσει τις εικόνες με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, αποδίδοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο μια «θύελλα από κορμιά» μέσα σε τεράστια ανθρώπινα μωσαϊκά!

200.000 γυμνά σώματα σε ένα... ανθρώπινο μωσαϊκό!

Η ασφάλεια της «φωλιάς», η προστασία της κυψέλης αλλά και οι «ρίζες» των δέντρων λειτουργούν συμβολικά στα έργα του, τα οποία αποτελούν στο σύνολό τους ελπιδοφόρα και αισιόδοξα μηνύματα για τη ζωή και το μέλλον γενικότερα.


200.000 γυμνά σώματα σε ένα... ανθρώπινο μωσαϊκό!

Η τελευταία συλλογή του φέρει τον τίτλο «Xylem 2011″ και αποτελείται από ένα σύνολο φωτογραφιών όπου 200.000 και πλέον γυμνά μοντέλα υπό τις οδηγίες του Angelo, όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, μετατρέπονται σε μια… ανθρώπινη αλυσίδα, ακολουθώντας τις γραμμές της ζωής!



Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου