Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Θα φτιάξει κινητό τηλέφωνο το Facebook;

Στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας θέλει να εισέλθει, ακόμα πιο δυναμικά, το Facebook σύμφωνα με δηλώσεις που έγιναν από τον εκπρόσωπο τύπου της εταιρείας το περασμένο Σάββατο. Ωστόσο το site αρνείται τις φήμες που το ήθελαν να κατασκευάζει το πρώτο κινητό τηλέφωνο με την επωνυμία του σε συνεργασία με μεγάλο κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων.

Το Facebook διαθέτει σήμερα πάνω από 500 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως και διαθέτει μια σειρά εφαρμογών για όλα τα λειτουργικά συστήματα για κινητά τηλέφωνα που επιτρέπουν την πρόσβαση στο site από το κινητό.

Επίσης διαθέτει 2 ειδικές σελίδες για πρόσβαση στην ιστοσελίδα, μία για πρόσβαση από κινητό (mobile.facebook.com) και μία εξειδικευμένη για πρόσβαση από κινητά τηλέφωνα αφής (touch.facebook.com).

Σύμφωνα με την Jaime Schopflin, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Facebook, η εταιρεία "δεν θα κατασκευάσει κινητό τηλέφωνο" όμως σχεδιάζει "μεγαλύτερη προσαρμογή των εφαρμογών Facebook σε συγκεκριμένα λειτουργικά συστήματα για κινητά τηλέφωνα".

Το site TechCrunch.com έγραψε ότι σύμφωνα με πηγές του, το Facebook αναπτύσσει κρυφά ένα λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα σε συνεργασία με μεγάλη εταιρεία που θα κατασκευάσει το τηλέφωνο. Μάλιστα το site αναφέρει και τα στελέχη που θα αναλάβουν το project.

Από την πλευρά του το Facebook διέψευσε τις φήμες του TechCrunch λέγοντας ότι το site μάλλον έχει πληροφορίες για το Facebook Connect που ενεργοποιείται για τα κινητά τηλέφωνα iPhone με αποτέλεσμα οι χρήστες iPhone και Facebook να μπορούν να συνδέονται στο κινητό και να συγχρονίζουν τις επαφές τους. Το Facebook δηλώνει χαρακτηριστικά ότι "κάθε φορά που εργαζόμαστε για την ενσωμάτωση του site στα κινητά τηλέφωνα, τα μέσα κάνουν λόγο για κατασκευή ενός κινητού τηλεφώνου Facebook".

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου