Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Mε ενέργεια από το διάστημα

Η Ιαπωνία σχεδιάζει να στείλει στο διάστημα ένα δορυφόρο εξοπλισμένο με  ένα ηλιακό πάνελ που θα μπορεί ασύρματα να "φωτίζει" μια πόλη 300.000 κατοίκων


Η Ιαπωνία σχεδιάζει να στείλει στο διάστημα ένα δορυφόρο εξοπλισμένο με  ένα ηλιακό πάνελ που θα μπορεί  ασύρματα  να "φωτίζει" μια πόλη 300.000 κατοίκων.
Ο δορυφόρος θα έχει επιφάνεια τεσσάρων τετραγωνικών χιλιομέτρων, και θα μεταφέρει την ενέργεια  μέσω μικροκυμάτων σε ένα σταθμό βάσης στη γη.
Η τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών σε διάστημα παρακάμπτει πολλές από τις δυσκολίες της εγκατάστασης τους στη Γη καθώς στο διάστημα, δεν υπάρχουν συννεφιασμένες ημέρες και η  θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι ιδανική.
Ένα  δοκιμαστικό  μοντέλο αναμένεται να εκτοξευτεί το  2015.  Περίπου τρεις δεκαετίες θα χρειαστούν οι επιστήμονες ώστε ο δορυφόρος να είναι λειτουργικός και να  φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Η ηλιακή ενέργεια στο σύνολό της είναι πρακτικά ανεξάντλητη, αφού προέρχεται από τον ήλιο, και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν περιορισμοί χώρου και χρόνου για την εκμετάλλευσή της.
Το πρότζεκτ κόστους 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων το έχει αναλάβει η Mitsubishi και έχει σχεδιαστεί από την IHI.
Tέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι 14 επιστημονικές ομάδες απ’ όλον τον κόσμο συνεργάζονται για την υλοποίηση του δορυφόρου.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου