Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Η ιστορία του Facebook, γίνεται ταινία!

Και το όνομα αυτής "The Social Network"! Πρόκειται για μια νέα ταινία που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Οκτώβριο του 2010 και θα έχει ως θέμα την ιστορία του Facebook! Πρωταγωνιστής φυσικά θα είναι ο ιδρυτής του, Mark Zuckerberg, τον οποίο θα ενσαρκώσει ένας ... doppelganger του!
  Σύμφωνα με τις ελάχιστες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει εως σήμερα, ο σκηνοθέτης της ταινίας David Fincher- ο άνθρωπος που δημιούργησε και τον Benjamin Button- έχει επιλέξει τους ηθοποιούς με κριτήριο την ομοιότητά τους με τα πραγματικά στελέχη του Facebook!
Η μανία των φωτογραφιών doppelganger
  Πριν από λίγες ημέρες, δημοσιεύτηκαν κάποιες σχετικές φωτογραφίες και η επίδραση τους ήταν τόσο μεγάλη που αμέσως κυριάρχησε η μανία των doppelganger και στα προφίλ των χρηστών του Facebook! Ο ένας μετά τον άλλο άρχισαν να αντικαθιστούν τις φωτογραφίες στα profile τους με εικόνες προσωπικοτήτων (όπως στη φωτογραφία)!
  Όταν λέμε "προσωπικότητες" δεν εννοούμε κατ' ανάγκη κάποιου διάσημου τραγουδιστή, ηθοποιού ή τηλεοπτικού προσώπου αλλά και κινουμένων σχεδίων, υπερηρώων, ακόμα και ζώων, που έμοιαζαν με τον χρήστη! Μπροστά στη νέα αυτή μανία το Facebook αναγκάστηκε να προχωρήσει σε συστάσεις τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να είναι παράνομο αφού οι φωτογραφίες υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

 Ο φοιτητής του Harvard που έγινε μανία!
  Έχουν περάσει μόνο τρία χρόνια από την ημέρα που ο 26χρονος σήμερα Mark Zuckerberg, φοιτητής του Harvard, σκέφτηκε ότι το κοινωνικό δίκτυο που δημιούργησε για τους συμφοιτητές του, πρέπει να γίνει προσβάσιμο από όλον τον κόσμο! Μέσα σε μία μόνο νύχτα, το Facebook έγινε παγκόσμια μανία και ο ίδιος ένας από τους νεαρότερους πολυεκατομμυριούχους.
  Κάποιοι πρώην συμφοιτητές τον κατηγόρησαν ότι η ιδέα ήταν δική τους, αλλά λίγο αργότερα η υπόθεση λύθηκε με εξωδικαστικό συμβιβασμό. Ο δρόμος ήταν πλέον ανοιχτός για τον νεαρό επιχειρηματία που ξεκίνησε μία "επανάσταση" από το φοιτητικό του δωμάτιο στο Harvard και κατάφερε να την διαδώσει σε εκατομμύρια σπίτια ανά τον κόσμο!

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου