Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Απόλυτα σωστός ο Αινστάιν για τη διαστολή του Σύμπαντος

Οι προβλέψεις του ήταν όπως φαίνεται εξαιρετικά ακριβείς
Απόλυτα σωστός ο Αινστάιν για τη διαστολή του Σύμπαντος
Το Σύμπαν κινείται όπως προέβλεψε ο Αινστάιν πριν από ένα αιώνα
 
Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι προβλέψεις του Αινστάιν για την εξέλιξη του Σύμπαντος και ειδικότερα για την διαστολή του ήταν εξαιρετικά ακριβείς. Η νέα έρευνα επιβεβαιώνει όσα αναφέρονται στη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας και δείχνει ότι το Σύμπαν διαστέλλεται με επιταχυνόμενο ρυθμό αλλά και ότι πολλές δομές του όπως τα γαλαξιακά σμήνη αυξάνουν το μέγεθος τους.

Η διαστολή

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ έκαναν λεπτομερείς παρατηρήσεις στις κινήσεις των γαλαξιών και ειδικότερα στη μεταβολή των αποστάσεων μεταξύ τους. Όπως διαπίστωσαν η διαστολή του Σύμπαντος συνεχίζεται απρόσκοπτα και τα χαρακτηριστικά της ταιριάζουν απόλυτα με τις προβλέψεις του Αινστάιν που διατυπώθηκαν στη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας το 1916.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η διαστολή του Σύμπαντος ξεκίνησε πριν από 5-6 δισεκατομμύρια έτη.

«Σχεδιάσαμε την έρευνα μας βασισμένοι στη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας και διαπιστώσαμε ότι το Σύμπαν συμπεριφέρεται ακριβώς όπως αναμέναμε. Ο ρυθμός επιτάχυνσης της διαστολής του Σύμπαντος αλλά και η αύξηση του μεγέθους των αντικειμένων μέσα σε αυτό ταιριάζουν απόλυτα με όσα αναφέρονται στην Γενική Θεωρία» αναφέρει ο Γουίλ Πέρσιβαλ, μέλος της ερευνητικής ομάδας που έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις κατά την διάρκεια του Εθνικού Συνεδρίου Αστρονομίας της Βρετανίας.

«Γνωρίζαμε ότι οι προβλέψεις της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας ήταν εξαιρετικά ακριβείς για τις αποστάσεις εντός του ηλιακού μας συστήματος. Μπορούμε τώρα να πούμε ότι το ίδιο ακριβείς είναι και για αποστάσεις 100 εκατομμυρίων ετών φωτός μακριά από εμάς. Παρατηρούμε το Σύμπαν σε αποστάσεις δισεκατομμύρια φορές από εκείνες που κοιτούσε ο Αινστάιν όταν έκανε έλεγχο της θεωρίας του αλλά από ότι φαίνεται οι προβλέψεις του είναι σωστές» υποστηρίζει η Μπεθ Ρίντ, στέλεχος της NASA.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου