Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Σημείο «μηδέν», το σημείο G

 Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι το κέντρο της γυναικείας απόλαυσης δεν υπάρχει
Σημείο «μηδέν», το σημείο G
Μύθο αποτελεί κατά τους αμερικανούς ερευνητές το σημείο G, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί η ακριβής θέση του περιβόητου ανατομικού σημείου της γυναικείας ηδονής

Την ύπαρξη του πολυσυζητημένου σημείου G αμφισβητούν αμερικανοί επιστήμονες καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν υπάρχουν ισχυρά στοιχεία που να την επιβεβαιώνουν.
Όπως ισχυρίζονται ορισμένοι, το σημείο G αποτελεί μια μικρή περιοχή στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα όπου καταλήγει ένας μεγάλος αριθμός νευρικών απολήξεων, προσφέροντας τη δυνατότητα έντονης σεξουαλικής απόλαυσης. Για την ονομασία του ευθύνεται ο γερμανός γυναικολόγος δρ Έρνστ Γκράφενμπεργκ, ο οποίος ισχυριζόταν ότι είχε εντοπίσει την περιοχή το 1950.

Ψάχνοντας… το σημείο G
Η ερευνητική ομάδα των Αμερικανών, με επικεφαλής τον ουρολόγο δρ Αμικάι Κιλτσέβσκι από το Νοσοκομείο Γέιλ-Νιού Χέιβεν του Πανεπιστημίου Γέιλ, προχώρησαν σε μετά-ανάλυση 100 μελετών που αφορούσαν το συγκεκριμένο σημείο και είχαν πραγματοποιηθεί κατά τα τελευταία 60 χρόνια.
Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι τα συμπεράσματά τους ήταν ίδια με εκείνα προηγούμενης μελέτης των ειδικών του King’s College του Λονδίνου,  η οποία είχε ολοκληρωθεί το 2010 και είχε βασιστεί σε 1.800 γυναίκες. Οι Βρετανοί επιστήμονες δεν είχαν εντοπίσει ουδεμία ένδειξη που να επιβεβαιώνει την ύπαρξη του περιβόητου σημείου G, ενώ είχαν παρατηρήσει μια τεράστια απογοήτευση από πλευράς ανδρών και γυναικών οι οποίοι δήλωναν σεξουαλικά «ανεπαρκείς».

Ανατομικά ανυπόστατο
«Αντικειμενικές μετρήσεις απέτυχαν να προσφέρουν ισχυρά στοιχεία γύρω από την ύπαρξη ενός ανατομικού σημείου που θα μπορούσε να συνδεθεί με το διάσημο “σημείο G» περιγράφει ο δρ Κιλτσέβσκι.
«Δυστυχώς αρκετές γυναίκες αισθάνονται ότι φταίνε επειδή αδυνατούν να εντοπίσουν την περιοχή της ηδονής. Στην πραγματικότητα όμως, πρόκειται για κάτι που ιστορικά ή εξελικτικά δεν είναι καν υπαρκτό» καταλήγει ο ειδικός.
Τα ευρήματα των Αμερικανών παρουσιάζονται στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Sexual Medicine».

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου