Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ψηφιακή κάμερα μιας ίντσας!

Μπορεί να χωράει μόλις στην άκρη του ενός δαχτύλου, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, η λιλιπούτεια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, γνωστή και ως The World's Smallest Camera της αμερικανικής εταιρείας Hammacher Schlemmer, δεν υστερεί σε τίποτε από αντίστοιχες συσκευές μεγαλύτερου μεγέθους.
«Παρά το γεγονός ότι η The World's Smallest Camera είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από έναν σβόλο, μπορεί να τραβάει φωτογραφίες και να καταγράφει βίντεο όπως ακριβώς και μια φωτογραφική μηχανή μεγαλύτερου μεγέθους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Φρεντ Μπερνς. «Πρόκειται για ένα εξαιρετικό γκάτζετ το οποίο αναμένεται να αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλές στο καταναλωτικό κοινό. Συνοδεύεται μάλιστα από ένα λουράκι που επιτρέπει στον κάτοχό της να τη φορά στο χέρι διευκολύνοντας έτσι τη μεταφορά της».
Σύμφωνα με τους κατασκευαστές της, η φωτογραφική μηχανή, βάρους μόλις 28 γραμμ., διαθέτει δυνατότητα αυτόματης εστίασης και τραβάει φωτογραφίες υπό μορφή αρχείων JPEG ανάλυσης 1600 Χ 1200. Μέσω θύρας USB συνδέεται εύκολα και γρήγορα με ηλεκτρονικό υπολογιστή για τη μεταφορά των φωτογραφιών στον σκληρό δίσκο και την περαιτέρω επεξεργασία τους. Η τιμή της φωτογραφικής μηχανής-μπρελόκ υπολογίζεται περί τα 75 ευρώ.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου