Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ορμόνη κατά της ασθενούς μνήμης

Τα ποντίκια μαθαίνουν ταχύτερα και απομνημονεύουν για μακρύ χρόνο τις νέες γνώσεις που αποκτούν αν μετά τη διαδικασία εκμάθησής τους χορηγηθεί ενέσιμα στον εγκέφαλο η αυξητική ορμόνη IGF-2.
Η Cristina Alberini της ιατρικής σχολής Mount Sinai στη Νέα Υόρκη δοκίμασε την επίδραση της ορμόνης στη μνήμη των ποντικιών χορηγώντας ενέσιμα, ένα εικοσιτετράωρο αφότου διδάχτηκαν κάτι καινούριο, μια ουσία που αναστέλλει την παραγωγή της IGF-2 στον εγκέφαλό τους.
Τα ποντίκια λησμόνησαν τις νέες γνώσεις τους με τριπλάσια ταχύτητα σε σύγκριση με τα φυσιολογικά. Αντίθετα, κατά τη διάρκεια άλλου πειράματος χορήγησε ενέσιμα μία επιπλέον δόση της ορμόνης.
Όπως αποδείχθηκε, η λησμονημένη γνώση επανήλθε στη μνήμη των ποντικιών επιβεβαιώνοντας την ενισχυτική επίδραση της συγκεκριμένης ορμόνης στη μνήμη. Οι επιστήμονες αισιοδοξούν ως προς τις δυνατότητες μελλοντικής χρήσης της αυξητικής ορμόνη IGF-2 ως φάρμακο για την αντιμετώπιση της άνοιας αλλά και ως ισχυρό ενισχυτικό για τα άτομα που επιθυμούν να θυμούνται καλύτερα.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου