Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Εναν καφέ για το αυτοκίνητό μου, παρακαλώ!

Ενα αυτοκίνητο που κινείται με... καφέ δημιούργησαν βρετανοί μηχανικοί. Μεταποιώντας ένα Rover SD1 κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα όχημα το οποίο «τρέφεται» από κόκκους καφέ αγγίζοντας τα 100 χλμ. /ώρα, όπως φάνηκε από τους αγώνες Ελβινγκτον, στη Νέα Υόρκη, στους οποίους το πρωτοποριακό όχημα έλαβε μέρος πριν από λίγες ημέρες.



Συγκεκριμένα ο μηχανικός Μάρτιν Μπέικον με την ομάδα του «έγδυσε» το παλιό αυτοκίνητο προσθέτοντας σε αυτό έναν αεριοποιητή και φίλτρα τα οποία μετατρέπουν τους άχρηστους κόκκους καφέ σε ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει τον κινητήρα.
«Συμβαίνει ό,τι ακριβώς και με έναν καυστήρα άνθρακα. Ο καφές, δηλαδή, καίγεται όπως και το κάρβουνο» εξηγεί ο παρουσιαστής του BBC Τζεμ Στάνσφιλντ, στην εκπομπή του οποίου είχε παρουσιαστεί πέρυσι ένα «μυρωδάτο» Volkswagen Sirocco που είχε μεταποιηθεί από την ίδια ομάδα προς εντυπωσιασμό του κοινού τού «Bang Goes The Theory».
Το ίδιο όχημα τον Μάρτιο ταξίδεψε από το Λονδίνο προς το Μάντσεστερ, με αποτέλεσμα να καταγραφεί στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το πρώτο αυτοκίνητο που είχε διανύσει τόσο μεγάλη απόσταση ενώ κινούνταν με τη βοήθεια άχρηστων υλών. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τον βρετανό παρουσιαστή, θα μπορούσε να αποτελέσει μια καινοτόμο εναλλακτική λύση απέναντι στα κλασικά οχήματα ορυκτών καυσίμων καθώς ουσιαστικά ανακυκλώνει ύλες που διαφορετικά θα κατέληγαν στα σκουπίδια.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου