Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Άνθρωπος έχασε $ 20 εκατομμύρια μετά την επισκευή του laptop του!


Ένα ζευγάρι στη Νέα Υόρκη έχει χρεωθεί την κλοπή 20 εκατομμυρίων δολαρίων από πλούσιο μουσικό, μετά την επίσκεψή του σε εταιρεία για την αφαίρεση ιού από τον φορητό υπολογιστή του.
149910 Scams Άνθρωπος έχασε $ 20 εκατομμύρια μετά την επισκευή του laptop του! Η απίστευτη ιστορία ξεκίνησε το 2004, όταν ο πλούσιος πιανίστας Roger Davidson ζήτησε από τον Mount Kisco, ιδιοκτήτη καταστημάτων με υπολογιστές, Vickram Bedi, και την Ισλανδή φίλη του Helga Invarsdottir, να αφαιρέσουν έναν ιό από τον υπολογιστή του.
Όταν έμαθαν για το μέγεθος της περιουσίας του Davidson, το ζευγάρι παρασκεύασε μια πολύπλοκη απάτη κοινωνικής  μηχανικής  που του απέσπασε περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια, η αστυνομία, βέβαια, αναφέρει πως το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 20 εκατομμύρια δολάρια.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το ζευγάρι ήταν σε θέση να πείσει τον Davidson ότι ο ιός ήταν στην πραγματικότητα απειλή από τις μυστικές υπηρεσίες της κυβέρνησης, αλλοδαπούς, ακόμα και ιερείς που συνδέονται με την καθολική οργάνωση, Opus Dei.
Έτσι, έπεισαν το θύμα να καταβάλει στο ζευγάρι 160.000 δολάρια το μήνα για 24-ωρη προστασία από τις απειλές, πληρωμές που πραγματοποιούσε μέχρι πρόσφατα.
Το ζευγάρι είχε καταφέρει να ελέγχει κάθε δολάριο που διέθετε το θύμα σε λογαριασμούς του, αποκτώντας πρόσβαση σε κάθε πτυχή της ζωής του.
Εάν καταδικαστεί, το ζευγάρι μπορεί να εκτίσει ποινή 8 έως 25 χρόνων στη φυλακή.
Παρόμοια περιστατικά πλέον δεν θα πρέπει να μας προκαλούν εντύπωση καθώς η ευκολοπιστία ορισμένων ανθρώπων και η πανουργία άλλων είναι μέρος της ζωής μας.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου