Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Το πρώτο υποβρύχιο μπαρ στον κόσμο…!

Το πρωτότυπο όσο και απίστευτο αυτό project, που ονομάστηκε «Guinness 250″, ανέλαβε να φέρει εις πέρας ένας ταλαντούχος σχεδιαστής και μηνανικός από το Λονδίνο, ο οποίος κλήθηκε να επαναπροσδιορίσει τη χρήση ενός υποβρυχίου, μετατρέποντάς το σε μπαρ!

Το πρώτο υποβρύχιο μπαρ στον κόσμο...

Πριν την έναρξη της κατασκευής, οι τεχνικοί «βούτηξαν» στο βυθό του Αρχιπελάγους της Σουηδίας, κάνοντας τις απαραίτητες μετρήσεις, και στη συνέχεια ξεκίνησαν τις ενέργειες για τη δημιουργίου του πρώτου υποβρύχιου μπαρ στον κόσμο!

Το πρώτο υποβρύχιο μπαρ στον κόσμο...

Το εσωτερικό κατασκευάστηκε από ειδικό ενισχυμένο γυαλί, ενώ έγιναν και κάποιες προσθήκες με καουτσούκ και πλαστικό σε διάφορα σημεία προκειμένου να «υποδεχτούν» πολύχρωμα LED’s, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Το πρώτο υποβρύχιο μπαρ στον κόσμο...

«Μια κατασκευή που προορίζεται για το βυθό της θάλασσας, όποια κι αν είναι αυτή,  απαιτεί μεγάλη προσοχή στην ασφάλεια εξαερισμού και φωτιάς, για να μην αναφέρουμε την καθημερινή συντήρηση της μηχανικής λειτουργίας του υποβρυχίου», λένε οι τεχνικοί.

Το πρώτο υποβρύχιο μπαρ στον κόσμο...

Το υποβρύχιο μπαρ επιτρέπει σε δώδεκα άτομα και στα δύο μέλη του πληρώματος να απολαύσουν το ποτό τους στο βυθό, θαυμάζοντας παράλληλα τον υποθαλάσσιο κόσμο με απόλυτη άνεση και ασφάλεια.

Το πρώτο υποβρύχιο μπαρ στον κόσμο...

Επιπλέον, υποθαλάσσιες κάμερες καταγράφουν τις δραστηριότητες στο νερό, μεταφέροντας τις εικόνες σε οθόνες που υπάρχουν στο εσωτερικό του υποβρυχίου, προκειμένου οι επισκέπτες να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη… θέα!

Το πρώτο υποβρύχιο μπαρ στον κόσμο...

«Για τον εορτασμό των 250 χρόνων παραγωγής της μπίρας Guinness, η Diageo -μία από τις κορυφαίες εταιρείες διάθεσης ποτών ανά τον κόσμο- αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα στον κόσμο να πιει το ποτό του 100 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας», λέει ένας εκ των υπευθύνων. Και ήταν πράγματι μια θαυμάσια ιδέα…

Το πρώτο υποβρύχιο μπαρ στον κόσμο...
 Το πρώτο υποβρύχιο μπαρ στον κόσμο...

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου